Padlizsános zöldségkrém sajtos krékerrel

Nagyon finom vendégvárót vagy nasit varázsolhatunk a grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémből, melyhez pillanatok alatt elkészül a sajtos kréker.

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 350 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

Mustár

Szója

Tej és tejszármazékok

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 üveg Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Grillezett padlizsánnal
  • 2 dl tejszín
  • 150 g cheddar sajt
  • 190 g liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk só
  • 2-3 ág friss rozmaring
  • 1 tojás
  • nagyszemű só a díszítéshez

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mossuk meg a rozmaringot, szárazzuk le, majd vágjuk minél apróbbra.
  3. Keverjük el a lisztet a felaprított rozmaringgal, a sóval és a sütőporral, majd gyúrjunk lágy tésztát belőle a tejszín és a lereszelt sajt hozzáadásával. 
  4. Nyújtsuk ki a tésztát belisztezett felületen sodrófával 4-5 mm vastagságúra. Tegyük a kinyújtott tésztát sütőpapírra, majd helyezzük az egészet nagy tepsibe. Fogazott tésztavágóval vágjuk fel a tésztát az általunk kívánt formára. Vágjuk át teljesen!
  5. Kenjük le kanálnyi vízzel elkevert tojással a kréker tetejét. Hintsük meg nagy szemű sóval, majd az előmelegített sütőben süssük készre 15-20 perc alatt.
  6. Még forrón szedjük szét a vágás mentén a krékert. Tálaljunk mellé grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet.

Elkészítési tipp

Gluténmentes lisztből is elkészíthetjük.

Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál ropogósabb lesz, de annál gyorsabban el is készül a sütőben!

Díszítsük szezámmaggal, vagy egész köménnyel a krékert!

A többi Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel is kitűnő párosítás!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Padlizsános zöldségkrém sajtos krékerrel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mossuk meg a rozmaringot, szárazzuk le, majd vágjuk minél apróbbra.
  3. Keverjük el a lisztet a felaprított rozmaringgal, a sóval és a sütőporral, majd gyúrjunk lágy tésztát belőle a tejszín és a lereszelt sajt hozzáadásával. 
  4. Nyújtsuk ki a tésztát belisztezett felületen sodrófával 4-5 mm vastagságúra. Tegyük a kinyújtott tésztát sütőpapírra, majd helyezzük az egészet nagy tepsibe. Fogazott tésztavágóval vágjuk fel a tésztát az általunk kívánt formára. Vágjuk át teljesen!
  5. Kenjük le kanálnyi vízzel elkevert tojással a kréker tetejét. Hintsük meg nagy szemű sóval, majd az előmelegített sütőben süssük készre 15-20 perc alatt.
  6. Még forrón szedjük szét a vágás mentén a krékert. Tálaljunk mellé grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet.

Elkészítési tipp

Gluténmentes lisztből is elkészíthetjük.

Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál ropogósabb lesz, de annál gyorsabban el is készül a sütőben!

Díszítsük szezámmaggal, vagy egész köménnyel a krékert!

A többi Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel is kitűnő párosítás!