Sült csirke cukkinikrémes rizzsel

Nem lehet vele mellé lőni. Szaftos, de mégis ropogós csirke csodás cukkinikrémmel és rizzsel. Igazi komfort étel.

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 770 Kcal

Allergének

Szója

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj (a csirkecombhoz)
  • 4 db csirke bőrös felsőcomb filé
  • fél citrom leve
  • 2 ek szójaszósz
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsünk kevés Vénusz D-vitamin étolajat magas falú fazékban. Adjuk hozzá a rizst, finoman sózzuk meg, majd pirítsuk pár percig, amíg üvegesedik.
  2. Öntsük fel 450 g forrásban lévő vízzel a rizst. Tegyünk a fazékra fedőt, majd csökkentsük a lángot a legalacsonyabbra. 25 perc alatt főzzük készre a rizst.
  3. Hevítsünk nagy serpenyőben kevés Vénusz D-vitamin étolajat közepesnél kicsit nagyobb lángon. Ha elég forró, helyezzük bele a kicsontozott, sózott csirke felsőcombokat, a bőrös oldalával lefelé. Tegyünk a combokra egy másik, tiszta aljú serpenyőt, hogy a súlyával kivasaljuk. Süssük 8-10 percig, majd vegyük le a súlyt és forgassuk meg a combokat. Préseljük le újra súllyal, majd süssük további 6-9 percig.
  4. Végül vegyük le újra a súlyt, facsarjuk a húsra egy fél citrom levét, és locsoljuk meg kevés szójaszósszal. Fordítsuk újra a bőrös oldalára, majd zárjuk el alatta a lángot.
  5. Melegítsük meg a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet Grillezett cukkinivel és curryvel, majd tálaljuk forrón a rizzsel és a felszeletelt, pirult csirkecombbal. Hintsük meg vékonyra szelt újhagymával és friss chilivel!

Elkészítési tipp

Kevés szezámolajjal is meglocsolhatjuk a csirkét a szójaszósz mellett.

Tegyünk további súlyt (akár vízzel teli fazekat) a “vasaló” serpenyőbe, így kívül ropogósabb belül pedig szaftos húst kapunk.

A citrom facsarást kevés rizsecettel is kiválthatjuk.

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Grillezett cukkinivel és curryvel

A grillezett cukkinis és currys Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel az egzotikusabb ízek szerelmeseinek szeretnénk a kedvében járni. Termékünk amellett, hogy mentes mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől, 100% növényi alapú és élelmirost-forrás is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

886 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sült csirke cukkinikrémes rizzsel

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Hevítsünk kevés Vénusz D-vitamin étolajat magas falú fazékban. Adjuk hozzá a rizst, finoman sózzuk meg, majd pirítsuk pár percig, amíg üvegesedik.
  2. Öntsük fel 450 g forrásban lévő vízzel a rizst. Tegyünk a fazékra fedőt, majd csökkentsük a lángot a legalacsonyabbra. 25 perc alatt főzzük készre a rizst.
  3. Hevítsünk nagy serpenyőben kevés Vénusz D-vitamin étolajat közepesnél kicsit nagyobb lángon. Ha elég forró, helyezzük bele a kicsontozott, sózott csirke felsőcombokat, a bőrös oldalával lefelé. Tegyünk a combokra egy másik, tiszta aljú serpenyőt, hogy a súlyával kivasaljuk. Süssük 8-10 percig, majd vegyük le a súlyt és forgassuk meg a combokat. Préseljük le újra súllyal, majd süssük további 6-9 percig.
  4. Végül vegyük le újra a súlyt, facsarjuk a húsra egy fél citrom levét, és locsoljuk meg kevés szójaszósszal. Fordítsuk újra a bőrös oldalára, majd zárjuk el alatta a lángot.
  5. Melegítsük meg a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet Grillezett cukkinivel és curryvel, majd tálaljuk forrón a rizzsel és a felszeletelt, pirult csirkecombbal. Hintsük meg vékonyra szelt újhagymával és friss chilivel!

Elkészítési tipp

Kevés szezámolajjal is meglocsolhatjuk a csirkét a szójaszósz mellett.

Tegyünk további súlyt (akár vízzel teli fazekat) a “vasaló” serpenyőbe, így kívül ropogósabb belül pedig szaftos húst kapunk.

A citrom facsarást kevés rizsecettel is kiválthatjuk.