Sütőtökös fasírtgolyók csicserikrémmel

Egyszerű és gyors ebéd, ami mégis vitamindús, és kellő rostot tartalmaz.

Elő- és elkészítési idő

50 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

5 fő

Kalória

~ 820 Kcal

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Fasírthoz:

  • 1 fél sütőtök
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kg darált marhahús
  • 1 tk római kömény
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 1-2 tk só
  • frissen őrölt bors

Rizshez:

  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 300 g rizs
  • petrezselyem a tálaláshoz


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Daraboljuk fel a sütőtököt, magozzuk ki, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük a sütőtök mellé a fokhagymagerezdeket héjastól, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. Ha elkészült, hagyjuk hűlni 10 percet, majd egy fakanállal kaparjuk le a héjából a sütőtököt. A fokhagymát is nyomjuk ki a héjából.
  3. Teflonserpenyőben, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon pirítsuk meg 3-4 perc alatt az apróra vágott hagymát. Hagyjuk kihűlni.
  4. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a marhahúst, a pirított hagymát, és 400 grammot a sütőtökből. Hintsük meg a fűszerekkel, sóval, borssal, majd gyúrjuk tovább. Formázzunk 5-7 cm-es golyókat belőle. Tegyük a golyókat kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal kikent tepsibe, majd tegyük vissza a sütőbe, és 25-35 perc alatt süssük készre.
  5. Amíg a fasírtgolyók sülnek, készítsük el a rizst: Magas falú edényben hevítsünk kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg benne a rizst, majd sózzuk meg finoman. Öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű forrásban lévő vízzel és fedjük le a fazekat. Tegyük a legalacsonyabb lángra, és főzzük készre 20-25 perc alatt.
  6. Tálaljuk a forró fasírtgolyót rizzsel és a csicseriborsós Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel!

Elkészítési tipp

Keverjünk egy kiskanálnyi egész köményt a rizshez, miközben pirítjuk!

Fele marha, fele sertés húsból is elkészíthetjük a fasírtot.

Használjunk füstölt fűszerpaprikát a fasírt bekeverésénél.

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Csicseriborsóval, borssal és fekete köménnyel

Krémünkben a csicseriborsó borssal és fekete köménnyel való különleges találkozása adja az elkészített ételek lelkét. A termék 100%-ban növényi alapú, ráadásul élelmirost-forrás is egyben, emellett mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sütőtökös fasírtgolyók csicserikrémmel

Hozzávalók

Fasírthoz:


Rizshez:



Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Daraboljuk fel a sütőtököt, magozzuk ki, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük a sütőtök mellé a fokhagymagerezdeket héjastól, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. Ha elkészült, hagyjuk hűlni 10 percet, majd egy fakanállal kaparjuk le a héjából a sütőtököt. A fokhagymát is nyomjuk ki a héjából.
  3. Teflonserpenyőben, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon pirítsuk meg 3-4 perc alatt az apróra vágott hagymát. Hagyjuk kihűlni.
  4. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a marhahúst, a pirított hagymát, és 400 grammot a sütőtökből. Hintsük meg a fűszerekkel, sóval, borssal, majd gyúrjuk tovább. Formázzunk 5-7 cm-es golyókat belőle. Tegyük a golyókat kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal kikent tepsibe, majd tegyük vissza a sütőbe, és 25-35 perc alatt süssük készre.
  5. Amíg a fasírtgolyók sülnek, készítsük el a rizst: Magas falú edényben hevítsünk kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg benne a rizst, majd sózzuk meg finoman. Öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű forrásban lévő vízzel és fedjük le a fazekat. Tegyük a legalacsonyabb lángra, és főzzük készre 20-25 perc alatt.
  6. Tálaljuk a forró fasírtgolyót rizzsel és a csicseriborsós Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel!

Elkészítési tipp

Keverjünk egy kiskanálnyi egész köményt a rizshez, miközben pirítjuk!

Fele marha, fele sertés húsból is elkészíthetjük a fasírtot.

Használjunk füstölt fűszerpaprikát a fasírt bekeverésénél.