„Nem hagyományos” Borsófőzelék stefánia vagdalttal

A hagyományos borsófőzelék új köntösben. A készítésnél nem használunk rántást, hiszen a hüvelyesek alkalmasak arra, hogy önmagukkal sűrítsük a főzeléket, így sokkal egészségesebb lesz a főzelékünk.

Elő- és elkészítési idő

15 + 70 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~945 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Stefánia vagdalt:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk őrölt paprika
  • 1 db zsemle
  • 2 dl víz
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
  3. A darált húst ízesítsük: sóval, borssal, paprikával, fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel.
  4. Egy kerámiatálba sütőpapírt terítünk, majd ráfektetünk egy réteg húst. Erre ültetjük a tojásokat, majd beborítjuk a maradék hússal. 
  5. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  6. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a zöldborsót és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. a borsó ¾-ig érjen. Belereszeljük a fokhagymákat, sózzuk és lefedve puhára főzzük.
  8. A borsó ¾-ét leturmixoljuk botmixerrel.
  9. A natúr joghurtot hozzákeverjük.


Elkészítési tipp

A vagdaltból elhagyhatjuk a tojást és dúsíthatjuk zöldborsóval, sárgarépával, vagy ízesíthetjük más fűszerekkel (kakukkfű, bazsalikom…)

Ételallergia tipp

A rántást és a zsemlét elhagyva a főzelékünk gluténmentes lesz .

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem hagyományos” Borsófőzelék stefánia vagdalttal

Hozzávalók

Stefánia vagdalt:


Elkészítés

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
  3. A darált húst ízesítsük: sóval, borssal, paprikával, fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel.
  4. Egy kerámiatálba sütőpapírt terítünk, majd ráfektetünk egy réteg húst. Erre ültetjük a tojásokat, majd beborítjuk a maradék hússal. 
  5. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  6. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a zöldborsót és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. a borsó ¾-ig érjen. Belereszeljük a fokhagymákat, sózzuk és lefedve puhára főzzük.
  8. A borsó ¾-ét leturmixoljuk botmixerrel.
  9. A natúr joghurtot hozzákeverjük.



Elkészítési tipp

A vagdaltból elhagyhatjuk a tojást és dúsíthatjuk zöldborsóval, sárgarépával, vagy ízesíthetjük más fűszerekkel (kakukkfű, bazsalikom…)

Ételallergia tipp

A rántást és a zsemlét elhagyva a főzelékünk gluténmentes lesz .

Vénusz tipp

Még a zöldborsó főzelékbe sem árt egy kis plusz vitamin, a Vénusz D vitamin étolajjal gondoskodhatunk róla!

Joghurt helyett keverhetünk a főzelékünkbe kevés Vénusz Napfölt, mely krémes és lágy.