Ropogós rántott hal krumplisalátával

Egy klasszikus új ruhában - a ropogós bundától lesz tökéletes az idei ünnepi halas fogás.

Elő- és elkészítési idő

70 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 850 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A krumplisalátához:


A halhoz:

  • 0,8-1 kg fekete tőkehal (vagy más fehér húsú tengeri hal filé)
  • 4 dl tej
  • 2 ek fehérbor ecet
  • 2 tojás
  • 1 tk só


A ropogós bundához:

  • 100 g liszt
  • 100 g kukoricaliszt
  • 1 ek sütőpor
  • 2 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt paprika
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a halat, majd daraboljuk fel nagyobb szeletekre. Enyhén sózzuk be.
  2. Nagy edényben keverjük ki a tejjel az ecetet, majd a tojásokat. Tegyük bele a halszeleteket, aztán pihentessük a hűtőszekrényben 1 órát.
  3. Mossuk meg a krumplit, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ha megpuhult, még melegen hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. A főzővizéből tegyünk félre 2-3 dl-t. 
  4. Nagy keverőedényben keverjük el a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal a fehérbor ecetet, a mustárt, a cukrot, a sót. Adjuk hozzá az egészen apróra vágott lilahagymát és petrezselymet, öntsünk hozzá 1-2 dl-t a krumpli főzőlevéből, majd óvatosan forgassuk hozzá a krumplit. Sózzuk ízlés szerint, és pihentessük a hűtőszekrényben a salátát. 
  5. Hevítsünk magas fazékban, közepesnél kicsit erősebb lángon bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.
  6. Keverjük el a lisztet a kukoricaliszttel, sütőporral és a fűszerekkel. Vegyük elő a beáztatott halat, forgassuk meg a fűszeres lisztkeverékben. Mártsuk újra a tojásos tejbe, majd forgassuk újra a lisztbe, hogy dupla bundát kapjunk. 
  7. Kis darab bundával ellenőrizzük, hogy elég forró-e az olaj: ha a beledobás után egyből pezsegni-sisteregni kezd, akkor kezdhetünk sütni. Óvatosan helyezzünk a forró olajba 2-3 bundázott halat - annyit, amennyi kényelmesen, egymás mellett elfér. Süssük készre 5-7 perc alatt, amíg a bunda aranybarna lesz. Ha elkészült, tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjen
  8. Tálaljuk forrón a halat a hideg krumplisalátával és kevés friss snidlinggel.

Elkészítési tipp

Célszerű előző nap elkészíteni a krumplisalátát, hogy összeérjenek az ízek, így lesz a legfinomabb.

Ha mirelit hallal dolgozunk, olvadás után papírtörlővel szárítsuk le teljesen, mielőtt a marinádba rakjuk.

Más fehér húsú tengeri, vagy akár édesvízi hallal is kipróbálhatjuk a receptet.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

850 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Ropogós rántott hal krumplisalátával

Hozzávalók

A krumplisalátához:


A halhoz:


A ropogós bundához:

  • 100 g liszt
  • 100 g kukoricaliszt
  • 1 ek sütőpor
  • 2 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt paprika
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a halat, majd daraboljuk fel nagyobb szeletekre. Enyhén sózzuk be.
  2. Nagy edényben keverjük ki a tejjel az ecetet, majd a tojásokat. Tegyük bele a halszeleteket, aztán pihentessük a hűtőszekrényben 1 órát.
  3. Mossuk meg a krumplit, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ha megpuhult, még melegen hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. A főzővizéből tegyünk félre 2-3 dl-t. 
  4. Nagy keverőedényben keverjük el a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal a fehérbor ecetet, a mustárt, a cukrot, a sót. Adjuk hozzá az egészen apróra vágott lilahagymát és petrezselymet, öntsünk hozzá 1-2 dl-t a krumpli főzőlevéből, majd óvatosan forgassuk hozzá a krumplit. Sózzuk ízlés szerint, és pihentessük a hűtőszekrényben a salátát. 
  5. Hevítsünk magas fazékban, közepesnél kicsit erősebb lángon bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.
  6. Keverjük el a lisztet a kukoricaliszttel, sütőporral és a fűszerekkel. Vegyük elő a beáztatott halat, forgassuk meg a fűszeres lisztkeverékben. Mártsuk újra a tojásos tejbe, majd forgassuk újra a lisztbe, hogy dupla bundát kapjunk. 
  7. Kis darab bundával ellenőrizzük, hogy elég forró-e az olaj: ha a beledobás után egyből pezsegni-sisteregni kezd, akkor kezdhetünk sütni. Óvatosan helyezzünk a forró olajba 2-3 bundázott halat - annyit, amennyi kényelmesen, egymás mellett elfér. Süssük készre 5-7 perc alatt, amíg a bunda aranybarna lesz. Ha elkészült, tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjen
  8. Tálaljuk forrón a halat a hideg krumplisalátával és kevés friss snidlinggel.

Elkészítési tipp

Célszerű előző nap elkészíteni a krumplisalátát, hogy összeérjenek az ízek, így lesz a legfinomabb.

Ha mirelit hallal dolgozunk, olvadás után papírtörlővel szárítsuk le teljesen, mielőtt a marinádba rakjuk.

Más fehér húsú tengeri, vagy akár édesvízi hallal is kipróbálhatjuk a receptet.