Csicseriborsós mártogatós pirított pitával

A szilveszteri házibulit nem kell túlizgulni, 15 perc alatt össze lehet rá dobni egy mutatós mártogatóst, ha van otthon csicseriborsós Vénusz PLUSZ Zöldségkrém.

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 550 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a zellerszárakat, majd vágjuk fel 2-3 mm vastag szeletekre. Keverjük ki a csicseriborsós Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel és a feldarabolt mentával.
  2. Halmozzuk a zöldséges krémet a megmosott, leszárított salátával bélelt tányérra. Hintsük meg a gránátalma magjaival, a kimagozott és feldarabolt datolyával, a kecskesajt kockákkal és a pirított napraforgómaggal.
  3. Tálaljuk serpenyőben, vagy kenyérpirítóban pirult pitával vagy tortilla lapokkal.

Elkészítési tipp

Célszerű a gránátalmát félbe vágni, majd egy nagyobb, vízzel töltött keverőtálban kiszabadítani a magjait, így nem fröcskölünk majd vele mindent össze. Leszűrés után csepegtessük le!

Szórhatunk a krémre szezámmagot is!

Pár csepp citrommal, kevés őrölt római köménnyel még finomabbá tehetjük a mártogatóst.

Elkészíthetjük növényi alapú sajttal is.

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Csicseriborsóval, borssal és fekete köménnyel

Krémünkben a csicseriborsó borssal és fekete köménnyel való különleges találkozása adja az elkészített ételek lelkét. A termék 100%-ban növényi alapú, ráadásul élelmirost-forrás is egyben, emellett mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

850 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Csicseriborsós mártogatós pirított pitával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a zellerszárakat, majd vágjuk fel 2-3 mm vastag szeletekre. Keverjük ki a csicseriborsós Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel és a feldarabolt mentával.
  2. Halmozzuk a zöldséges krémet a megmosott, leszárított salátával bélelt tányérra. Hintsük meg a gránátalma magjaival, a kimagozott és feldarabolt datolyával, a kecskesajt kockákkal és a pirított napraforgómaggal.
  3. Tálaljuk serpenyőben, vagy kenyérpirítóban pirult pitával vagy tortilla lapokkal.

Elkészítési tipp

Célszerű a gránátalmát félbe vágni, majd egy nagyobb, vízzel töltött keverőtálban kiszabadítani a magjait, így nem fröcskölünk majd vele mindent össze. Leszűrés után csepegtessük le!

Szórhatunk a krémre szezámmagot is!

Pár csepp citrommal, kevés őrölt római köménnyel még finomabbá tehetjük a mártogatóst.

Elkészíthetjük növényi alapú sajttal is.