Pirított csirkemáj krumplipürével és zöldségkrémmel

Csodálatos komfort étel egy különleges krémmel, ami felmelegít a téli napokon.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 710 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók


  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • újhagyma a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, enyhén sózott vízben főzzük puhára a meghámozott krumplit 35-40 perc alatt. Ha elkészült, szűrjük le, majd törjük össze. Öntsük hozzá a felforralt tejszínt, adjuk hozzá a szerecsendiót, és habverővel keverjük krémesre a krumplipürét. Ha szükséges, sózzuk újra!
  2. Tisztítsuk meg a csirkemájat, távolítsuk el belőle a nagyobb ereket. Daraboljuk fel 4-6 centis darabokra.
  3. Hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat nagy serpenyőben.
  4. Ha elég forró, adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat. Süssük le az egyik oldalán 3-4 perc alatt, majd adjuk hozzá a vékonyra szelt hagymát, fokhagymát. Forgassuk össze a májjal, hintsük meg a feldarabolt petrezselyemmel, majd gyakran rázogatva süssük készre további 5 perc alatt. 
  5. Melegítsük meg a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet.
  6. Tálaljuk forrón a májat a szárított paradicsomos zöldségkrémmel és a krumplipürével.

Elkészítési tipp

Hintsük meg újhagymával tálaláskor.

Vigyázzunk, ne süssük túl a májat, hamar kiszárad.

Próbáljuk ki bátran a többi Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel is!

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Szárított paradicsommal és vörös áfonyával

Az új szárított paradicsomos és vörös áfonyás Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel az év bármely fogását nyári ízekbe öltöztetheted! Termékünk 100%-ban növényi alapú, emellett élelmirost-forrás, illetve mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől is mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pirított csirkemáj krumplipürével és zöldségkrémmel

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Magas falú edényben, enyhén sózott vízben főzzük puhára a meghámozott krumplit 35-40 perc alatt. Ha elkészült, szűrjük le, majd törjük össze. Öntsük hozzá a felforralt tejszínt, adjuk hozzá a szerecsendiót, és habverővel keverjük krémesre a krumplipürét. Ha szükséges, sózzuk újra!
  2. Tisztítsuk meg a csirkemájat, távolítsuk el belőle a nagyobb ereket. Daraboljuk fel 4-6 centis darabokra.
  3. Hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat nagy serpenyőben.
  4. Ha elég forró, adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat. Süssük le az egyik oldalán 3-4 perc alatt, majd adjuk hozzá a vékonyra szelt hagymát, fokhagymát. Forgassuk össze a májjal, hintsük meg a feldarabolt petrezselyemmel, majd gyakran rázogatva süssük készre további 5 perc alatt. 
  5. Melegítsük meg a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet.
  6. Tálaljuk forrón a májat a szárított paradicsomos zöldségkrémmel és a krumplipürével.

Elkészítési tipp

Hintsük meg újhagymával tálaláskor.

Vigyázzunk, ne süssük túl a májat, hamar kiszárad.

Próbáljuk ki bátran a többi Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel is!