Sült répakrém grissinivel és zöldségekkel

Édeskés, fűszeres és szezonális! Csodás kis vendégváró, ami feltölt minket vitaminokkal!

Elő- és elkészítési idő

35 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~220 Kcal

Allergének

Glutén

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A répakrémhez:

  • grissini
  • zellerszár
  • kápia paprika

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra.
  2. Hámozzuk meg a répát, negyedeljük hosszában. Tegyük egy nagy tepsire, forgassuk össze a 10 cm-es darabokra vágott angol zellerrel, és a héjában hagyott fokhagymával. 
  3. Hintsük meg sóval és egész köménnyel, locsoljuk meg kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal, forgassuk össze, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 30-35 perc alatt. Akkor készült el, ha a répa már megpuhult, és zöldségek karamellizálódtak. A fokhagymákat 15 perc után ki lehet venni a tepsiből!
  4. Tegyük a sült zöldségeket és a héjából kiszabadított fokhagymákat egy konyhai aprítógépbe. Adjunk hozzá két kanálnyi Vénusz Light Vajízű kenőmargarint, majd a füstölt paprikát és a római köményt is. Pürésítsük krémesre kb. 5-8 perc alatt. Ízlés szerint sózzuk meg újra!
  5. Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.
  6. Tálaljuk grissinivel, vagy hosszában darabolt paprikával, zellerrel.

Elkészítési tipp

Pürésítés közben facsarjunk hozzá pár csepp citromot is!

Füstölt paprika helyett simával is elkészíthetjük.

Ha szeretnénk dúsítani a répakrémet, adjunk hozzá pürésítéskor még egy kis pirított napraforgómagot.

Vénusz Light Vajízű

32% zsírtartalmú margarin. A Vénusz Light Vajízű kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sült répakrém grissinivel és zöldségekkel

Hozzávalók

A répakrémhez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra.
  2. Hámozzuk meg a répát, negyedeljük hosszában. Tegyük egy nagy tepsire, forgassuk össze a 10 cm-es darabokra vágott angol zellerrel, és a héjában hagyott fokhagymával. 
  3. Hintsük meg sóval és egész köménnyel, locsoljuk meg kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal, forgassuk össze, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 30-35 perc alatt. Akkor készült el, ha a répa már megpuhult, és zöldségek karamellizálódtak. A fokhagymákat 15 perc után ki lehet venni a tepsiből!
  4. Tegyük a sült zöldségeket és a héjából kiszabadított fokhagymákat egy konyhai aprítógépbe. Adjunk hozzá két kanálnyi Vénusz Light Vajízű kenőmargarint, majd a füstölt paprikát és a római köményt is. Pürésítsük krémesre kb. 5-8 perc alatt. Ízlés szerint sózzuk meg újra!
  5. Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.
  6. Tálaljuk grissinivel, vagy hosszában darabolt paprikával, zellerrel.

Elkészítési tipp

Pürésítés közben facsarjunk hozzá pár csepp citromot is!

Füstölt paprika helyett simával is elkészíthetjük.

Ha szeretnénk dúsítani a répakrémet, adjunk hozzá pürésítéskor még egy kis pirított napraforgómagot.