Narancsos túrófánk

A túrófánkot egyszerű elkészíteni, és könnyebb is a tésztája, mint a sima kelt tésztás társainak! Kezdő fánkkészítőknek is ajánljuk!

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

~ 20 minifánk

Kalória

~ 110 Kcal/fánk

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 400 g túró
  • 2 db tojás
  • 80 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • fél narancs leve
  • csipet só
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj
  • 2 tk fahéj
  • 50 g porcukor

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük krémesre a túrót a tojással és a porcukorral kb. 5-8 perc alatt. Adjuk hozzá a fél narancs levét, majd a lisztet, a csipet sót és a sütőport is. Gyúrjunk lágy tésztát belőle.
  2. Benedvesített tenyerünkben formázzunk 4-5 cm-es golyókat a tésztából.
  3. Hevítsünk Vénusz Sütőolajat egy magasabb falú edénybe, közepesnél alacsonyabb hőmérsékletre. Kis darab tésztával teszteljük, hogy elég forró-e az olaj: ha beledobjuk és elkezd pezsegni, akkor jó lesz.
  4. Süssük aranybarnára 1-2 perc alatt a túrófánkokat. Elég hamar elkészülnek, akkor lesznek jók, ha a külsejük már aranybarna, a belsejük pedig még puha! Sütés után szedjük őket papírtörlőre, hogy száradjanak kicsit.
  5. Tálaljuk forrón, fahéjjal elkevert porcukorral.

Elkészítési tipp

Keverjük hozzá a tésztához a (kezeletlen) narancs lereszelt héját.

Hidegen is nagyon finom!

Tálalhatjuk lekvárral is.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

880 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Narancsos túrófánk

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük krémesre a túrót a tojással és a porcukorral kb. 5-8 perc alatt. Adjuk hozzá a fél narancs levét, majd a lisztet, a csipet sót és a sütőport is. Gyúrjunk lágy tésztát belőle.
  2. Benedvesített tenyerünkben formázzunk 4-5 cm-es golyókat a tésztából.
  3. Hevítsünk Vénusz Sütőolajat egy magasabb falú edénybe, közepesnél alacsonyabb hőmérsékletre. Kis darab tésztával teszteljük, hogy elég forró-e az olaj: ha beledobjuk és elkezd pezsegni, akkor jó lesz.
  4. Süssük aranybarnára 1-2 perc alatt a túrófánkokat. Elég hamar elkészülnek, akkor lesznek jók, ha a külsejük már aranybarna, a belsejük pedig még puha! Sütés után szedjük őket papírtörlőre, hogy száradjanak kicsit.
  5. Tálaljuk forrón, fahéjjal elkevert porcukorral.

Elkészítési tipp

Keverjük hozzá a tésztához a (kezeletlen) narancs lereszelt héját.

Hidegen is nagyon finom!

Tálalhatjuk lekvárral is.