„Öröm kinyitni a dobozt!” Lecsós szelet, rizs

A legfinomabb nyári ételek emlékét elmentjük a hétköznapokba. A mártást hússal dúsítjuk, így laktatóbb fogást kapunk, melynek kicsi és nagy is örülni fog! A lecsó jól fagyasztható vagy befőttként is eltehető, így egész évben gyors fogásokat varázsolhatunk vele gyerekeink kedvére. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 70 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~764 kCal / adag

Hozzávalók

  • 1 kg paprika
  • 2 hagyma
  • 80 dkg paradicsom
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 60 dkg sertéscomb
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg rizs
  • 4+2 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a hagymát megtisztítjuk. 
  2. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig kisebb kockákra. 
  3. A hagymát finomra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és felcsíkozzuk. 
  4. Egy nagyobb serpenyőt/lábast felforrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a húst, aláöntünk vizet és lefedve félpuhára pároljuk.
  5. A húshoz adjuk a paprikát, paradicsomot és tovább főzzük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul teljesen, körülötte pedig a lecsó sűrű mártássá nem áll össze. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A rizst az olajon átforgatjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. A lángot takarékra vesszük és a rizst fedő alatt puhára főzzük.


Elkészítési tipp

A lecsóhoz adhatunk ajvárt, így még komplexebb íze lesz.

Akár rizzsel bekeverve is fagyasztható.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

706 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Öröm kinyitni a dobozt!” Lecsós szelet, rizs

Hozzávalók


Elkészítés

  1. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a hagymát megtisztítjuk. 
  2. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig kisebb kockákra. 
  3. A hagymát finomra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és felcsíkozzuk. 
  4. Egy nagyobb serpenyőt/lábast felforrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a húst, aláöntünk vizet és lefedve félpuhára pároljuk.
  5. A húshoz adjuk a paprikát, paradicsomot és tovább főzzük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul teljesen, körülötte pedig a lecsó sűrű mártássá nem áll össze. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A rizst az olajon átforgatjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. A lángot takarékra vesszük és a rizst fedő alatt puhára főzzük.



Elkészítési tipp

A lecsóhoz adhatunk ajvárt, így még komplexebb íze lesz.

Akár rizzsel bekeverve is fagyasztható.

Vénusz tipp

A lecsós szeletet megspékelhetjük egy kis Vénusz Napföllel, amitől krémes íze lesz.