Mogyoróvajas-csokis buci

Az angoloktól is lehet kalács receptet tanulni, ezt az úgynevezett bun-t ők készítik, mi pedig most mogyorósra hangoltuk, és bucinak hívjuk.

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 + 45 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 buci

Kalória

~ 310 Kcal / buci

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 zacskó instant élesztő
  • 80 g cukor
  • 400 g liszt
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • 80 g Vénusz Natúr Sütőmargarin
  • 80 g mogyoróvaj
  • 120 g süthető csoki pasztilla

    • 40-60 ml tej
    • 50 g porcukor
    • 50 g liszt

    Elkészítés

    1. Langyosítsuk fel a tejet, keverjünk el benne egy kiskanálnyi cukrot, majd futtassuk fel benne az élesztőt 10 perc alatt.
    2. Konyhai dagasztógépben keverjük el a liszttel a fahéjat és a szegfűszeget. Adjunk hozzá 2 db tojást, cukrot, csipet sót, majd öntsük fel az élesztős tejjel, és kezdjük el dagasztani.
    3. Ha már kezd összeállni a tészta, adjuk hozzá a Vénusz Natúr Sütőmargarint és a mogyoróvajat. Dagasszuk tovább 8-10 percig, amíg egynemű, lágy, de nem tapadó tésztát kapunk.
    4. További dagasztás közben forgassuk a tésztához a csoki pasztillát is. Végül tegyük a tésztát lisztezett felületre, és fedjük le egy tiszta konyharuhával. Szobahőmérsékleten kelesszük 50-60 percig, vagy amíg a duplájára dagad a tészta.
    5. Ha megkelt a tészta, gyúrjuk össze újra, majd daraboljuk 12 egyenlő részre.
    6. Formázzunk laposabb gombócokat a tésztából, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire egymástól olyan távolságra, hogy legyen még helyük tovább kelni. Takarjuk le újra egy tiszta konyharuhával, majd kelesszük további 45 percig.
    7. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra.
    8. Verjük fel a maradék 1 tojást, majd ecsettel kenjük le a megkelt bucik tetejét.
    9. Kis keverőedényben keverjük ki a lisztet a porcukorral és a tejjel, hogy folyékony, híg tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát habzsákba, és rajzoljunk egy keresztet a bucik tetejére. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, majd vegyük le 180 ºC-ra a hőmérsékletet.
    10. 20-25 perc alatt süssük készre. 

    Elkészítési tipp

    Tegyünk a sütőbe egy tepsi vizet, mert a sütés közben keletkező gőz forróbb levegőt biztosít és segít megtartani a tészta nedvességtartalmát.

    Házi lekvárral is nagyon finom.

    Keverjünk a tésztába apróra vágott mogyorót!

    Vénusz Natúr Sütőmargarin

    A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    884 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    Mogyoróvajas-csokis buci

    Hozzávalók

    Elkészítés

    1. Langyosítsuk fel a tejet, keverjünk el benne egy kiskanálnyi cukrot, majd futtassuk fel benne az élesztőt 10 perc alatt.
    2. Konyhai dagasztógépben keverjük el a liszttel a fahéjat és a szegfűszeget. Adjunk hozzá 2 db tojást, cukrot, csipet sót, majd öntsük fel az élesztős tejjel, és kezdjük el dagasztani.
    3. Ha már kezd összeállni a tészta, adjuk hozzá a Vénusz Natúr Sütőmargarint és a mogyoróvajat. Dagasszuk tovább 8-10 percig, amíg egynemű, lágy, de nem tapadó tésztát kapunk.
    4. További dagasztás közben forgassuk a tésztához a csoki pasztillát is. Végül tegyük a tésztát lisztezett felületre, és fedjük le egy tiszta konyharuhával. Szobahőmérsékleten kelesszük 50-60 percig, vagy amíg a duplájára dagad a tészta.
    5. Ha megkelt a tészta, gyúrjuk össze újra, majd daraboljuk 12 egyenlő részre.
    6. Formázzunk laposabb gombócokat a tésztából, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire egymástól olyan távolságra, hogy legyen még helyük tovább kelni. Takarjuk le újra egy tiszta konyharuhával, majd kelesszük további 45 percig.
    7. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra.
    8. Verjük fel a maradék 1 tojást, majd ecsettel kenjük le a megkelt bucik tetejét.
    9. Kis keverőedényben keverjük ki a lisztet a porcukorral és a tejjel, hogy folyékony, híg tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát habzsákba, és rajzoljunk egy keresztet a bucik tetejére. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, majd vegyük le 180 ºC-ra a hőmérsékletet.
    10. 20-25 perc alatt süssük készre. 

    Elkészítési tipp

    Tegyünk a sütőbe egy tepsi vizet, mert a sütés közben keletkező gőz forróbb levegőt biztosít és segít megtartani a tészta nedvességtartalmát.

    Házi lekvárral is nagyon finom.

    Keverjünk a tésztába apróra vágott mogyorót!