Fasírtgolyó édesköményes tört krumplival

Szaftos húsgolyók, idei krumpli, ez a recept egy igazi gyerek és persze felnőtt kedvenc! Garantáljuk, hogy mindenki kérni fogja a repetát!

Elő- és elkészítési idő

30 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

5 fő

Kalória

~ 682 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A fasírtgolyóhoz:

  • 500 g darált marhahús
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 tk édeskömény mag
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek tej
  • 2 db tojás
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 2 ek Vénusz Sütőolaj
  • 2 tk só

A tört krumplihoz:

  • 1 kg krumpli
  • 2 ek Vénusz Omega étolaj
  • 1 nagyobb édeskömény gumó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Vágjuk apróra a közepes fej vöröshagymát, majd futtassuk meg egy kevés Vénusz Omega étolajon, hogy megüvegesedjen. 
  2. Gyúrjuk össze a kétféle darált húst, az előpirított hagymát, a tejet, a tojásokat, a zsemlemorzsát, az édeskömény magját és a sót, hogy könnyen formálható masszát kapjunk. Ha összeállt, tegyük hűtőszekrénybe fél órára.
  3. Pucoljuk meg a krumplit, majd daraboljuk fel 2-3 cm-es kockákra. Főzzük puhára bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben 35-40 perc alatt, majd szűrjük és csepegtessük le.
  4. Hevítsünk serpenyőben kevés Vénusz Omega étolajat. Pirítsuk meg benne a megtisztított, vékonyra szeletelt édeskömény gumóját és a vöröshagymát. Amint aranybarna lesz, keverjük hozzá a krumplit és további 5-8 perc sütés közben forgassuk össze, törjük össze. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Formázzunk a begyúrt húsmasszából a tenyerünkkel 5-6 cm-es golyókat. 
  6. Hevítsünk serpenyőben Vénusz Sütőolajat, és mikor már elég forró, néha átforgatva süssük meg benne 5-8 perc alatt a húsgolyókat.
  7. Tálaljuk forrón a húsgolyót az édesköményes tört krumplival!

Elkészítési tipp

Használjuk fel az édeskömény kis zöld leveleit is!

Ha túl tapadós lenne a massza, adjunk hozzá még kevés zsemlemorzsát.

Könnyebben formázható a húsgolyó, ha enyhén nedves a tenyérrel csináljuk, ráadásul így kevésbé tapad.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

883 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Fasírtgolyó édesköményes tört krumplival

Hozzávalók

A fasírtgolyóhoz:

A tört krumplihoz:

Elkészítés

  1. Vágjuk apróra a közepes fej vöröshagymát, majd futtassuk meg egy kevés Vénusz Omega étolajon, hogy megüvegesedjen. 
  2. Gyúrjuk össze a kétféle darált húst, az előpirított hagymát, a tejet, a tojásokat, a zsemlemorzsát, az édeskömény magját és a sót, hogy könnyen formálható masszát kapjunk. Ha összeállt, tegyük hűtőszekrénybe fél órára.
  3. Pucoljuk meg a krumplit, majd daraboljuk fel 2-3 cm-es kockákra. Főzzük puhára bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben 35-40 perc alatt, majd szűrjük és csepegtessük le.
  4. Hevítsünk serpenyőben kevés Vénusz Omega étolajat. Pirítsuk meg benne a megtisztított, vékonyra szeletelt édeskömény gumóját és a vöröshagymát. Amint aranybarna lesz, keverjük hozzá a krumplit és további 5-8 perc sütés közben forgassuk össze, törjük össze. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Formázzunk a begyúrt húsmasszából a tenyerünkkel 5-6 cm-es golyókat. 
  6. Hevítsünk serpenyőben Vénusz Sütőolajat, és mikor már elég forró, néha átforgatva süssük meg benne 5-8 perc alatt a húsgolyókat.
  7. Tálaljuk forrón a húsgolyót az édesköményes tört krumplival!

Elkészítési tipp

Használjuk fel az édeskömény kis zöld leveleit is!

Ha túl tapadós lenne a massza, adjunk hozzá még kevés zsemlemorzsát.

Könnyebben formázható a húsgolyó, ha enyhén nedves a tenyérrel csináljuk, ráadásul így kevésbé tapad.