Mézes-mazsolás kalácspuding

A maradék húsvéti kalácsból csodás szaftos desszert is készíthető az ünnep méltó lezárásaként.

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 640 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 db kalács (kb. 500-700 g)
  • 7 dl tej
  • 3 db tojás
  • 2 tk fahéj
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 narancs reszelt héja
  • 100 g mazsola
  • 100 g aszalt vörös áfonya
  • 100 g méz
  • 50 g cukor
  • 100 g Vénusz Natúr Sütőmargarin
  • csipet só
  • porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Kenjünk ki enyhén egy nagyobb, magas falú tepsit a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal. 
  3. Helyezzük el benne az 5-8 centis darabokra tépdesett kalácsot, majd szórjuk meg a mazsolával, vörös áfonyával.
  4. Forraljuk fel a tejet a mézzel, a cukorral, a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, a fahéjjal, a vaníliával, a reszelt narancshéjjal és egy csipet sóval. Ha felforrt, hagyjuk hűlni 10 percig.
  5. Folyamatos keverés mellett adjuk a kihűlőfélben lévő felforralt tejhez a tojásokat.
  6. Öntsük a tojásos sodót a tepsiben a kalácsra, néha forgassuk meg, hogy azt rendesen magába szívja a kalács.
  7. Tegyük a kalácsot az előmelegített sütőbe, és süssük készre 45-50 perc alatt. 

Elkészítési tipp

Forrón és hidegen is nagyon finom!

Kezeletlen narancshéjat használjunk a desszerthez.

Darabokra tört csokival is gazdagíthatjuk a kalácspudingot.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Mézes-mazsolás kalácspuding

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Kenjünk ki enyhén egy nagyobb, magas falú tepsit a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal. 
  3. Helyezzük el benne az 5-8 centis darabokra tépdesett kalácsot, majd szórjuk meg a mazsolával, vörös áfonyával.
  4. Forraljuk fel a tejet a mézzel, a cukorral, a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, a fahéjjal, a vaníliával, a reszelt narancshéjjal és egy csipet sóval. Ha felforrt, hagyjuk hűlni 10 percig.
  5. Folyamatos keverés mellett adjuk a kihűlőfélben lévő felforralt tejhez a tojásokat.
  6. Öntsük a tojásos sodót a tepsiben a kalácsra, néha forgassuk meg, hogy azt rendesen magába szívja a kalács.
  7. Tegyük a kalácsot az előmelegített sütőbe, és süssük készre 45-50 perc alatt. 

Elkészítési tipp

Forrón és hidegen is nagyon finom!

Kezeletlen narancshéjat használjunk a desszerthez.

Darabokra tört csokival is gazdagíthatjuk a kalácspudingot.