Ázsiai csirkés-tojásos saláta

Könnyed, szaftos, csupa fehérje és zöldség: izgalmas saláta a nyárra!

Elő- és elkészítési idő

50 + 30 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 410 Kcal

Allergének

Szezámmag

Szója

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 1-2 ek szezámmag
  • korinader
  • bors

Elkészítés

  1. Keverjük ki a megpucolt, lereszelt gyömbért és a fokhagymát a szójaszósszal, a mézzel, a citrom levével és a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vágjuk 2-3 cm-es csíkokra a csirke felsőcombot, majd pihentessük fél órát a marinádban.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra.
  3. Pucoljuk meg a krumplit, majd főzzük éppen puhára 20-25 perc alatt, enyhén sózott vízben. Ha elkészült, öblítsük át és hűtsük le.
  4. Tegyük a bepácolt csirkecsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük készre 30 perc alatt, közben félúton egyszer forgassunk rajtuk. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd két villával tépkedjük szálaira a húst.
  5. Pucoljuk meg a karalábét és az uborkát. Mindkettőt vágjuk 1-2 cm-es kockákra, forgassuk össze a főtt krumplival, a felaprított friss petrezselyemmel, majd facsarjuk hozzá a citrom levét és keverjünk hozzá egy evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Sózzuk ízlés szerint.
  6. Forraljunk fel enyhén sózott vizet, majd óvatosan helyezzünk bele tojásokat. Főzzük készre 7 perc alatt, majd pucoljuk meg őket.
  7. Forgassuk össze a karalábés-uborkás krumplit a tépkedett csirkével. Tálaljuk tányéronként 1 félbevágott tojással. Tálaláskor hintsük meg szezámmaggal, frissen őrölt borssal és korianderrel.

Elkészítési tipp

Újkrumpliból is elkészíthetjük.

Bármilyen idényzöldséggel variálhatjuk!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

884 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Ázsiai csirkés-tojásos saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük ki a megpucolt, lereszelt gyömbért és a fokhagymát a szójaszósszal, a mézzel, a citrom levével és a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vágjuk 2-3 cm-es csíkokra a csirke felsőcombot, majd pihentessük fél órát a marinádban.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra.
  3. Pucoljuk meg a krumplit, majd főzzük éppen puhára 20-25 perc alatt, enyhén sózott vízben. Ha elkészült, öblítsük át és hűtsük le.
  4. Tegyük a bepácolt csirkecsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük készre 30 perc alatt, közben félúton egyszer forgassunk rajtuk. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd két villával tépkedjük szálaira a húst.
  5. Pucoljuk meg a karalábét és az uborkát. Mindkettőt vágjuk 1-2 cm-es kockákra, forgassuk össze a főtt krumplival, a felaprított friss petrezselyemmel, majd facsarjuk hozzá a citrom levét és keverjünk hozzá egy evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Sózzuk ízlés szerint.
  6. Forraljunk fel enyhén sózott vizet, majd óvatosan helyezzünk bele tojásokat. Főzzük készre 7 perc alatt, majd pucoljuk meg őket.
  7. Forgassuk össze a karalábés-uborkás krumplit a tépkedett csirkével. Tálaljuk tányéronként 1 félbevágott tojással. Tálaláskor hintsük meg szezámmaggal, frissen őrölt borssal és korianderrel.

Elkészítési tipp

Újkrumpliból is elkészíthetjük.

Bármilyen idényzöldséggel variálhatjuk!