„De jól főz anyukád” Brassói aprópecsenye

A legjobb ragu, amit egyébként nem is bonyolult elkészíteni. Hétvégén nagyobb adagot készítve, remekül eltárolható, fagyasztható. Dúsíthatjuk zöldborsóval is, ha ünnepi alkalomra készítjük, akkor kevés kacsamájjal varázsolhatjuk igazán ünnepivé.

Elő- és elkészítési idő

15 + 60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~735 kCal / adag

Hozzávalók

    • 80 dkg sertésszűz
    • 10 dkg bacon
    • 2 tk szárított majoranna
    • 1 tk őrölt paprika
    • 1 csapott ek liszt
    • frissen őrölt bors
    • 1 kb burgonya
    • 4 ek Vénusz étolaj

    Elkészítés

    1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben közepes lángon kiolvasztjuk a zsírját.
    2. A sertésszüzet csíkokra vágjuk és a szalonnazsíron megpirítjuk. 
    3. Ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majorannát, paprikát is.
    4. Meghintjük a liszttel, majd apránként felengedjük kb.2 dl vízzel. 
    5. Lefedve puhára pároljuk a húst, majd beforraljuk fedő nélkül.
    6. Közben a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk, olajjal átforgatjuk.
    7. Egy tepsire sütőpapírt terítünk, kiterítjük rajta a burgonyát, majd 200 fokon pirosra sütjük. Csak a végén sózzuk!


    Elkészítési tipp

    Párolt borsóval gazdagíthatjuk a ragut.

    Tálaláskor gazdagon szórjuk meg petrezselyemmel.

    Sertésszűz helyett készíthetjük sertéslapockából is.

    Vénusz 100% napraforgó-étolaj

    A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    „De jól főz anyukád” Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben közepes lángon kiolvasztjuk a zsírját.
    2. A sertésszüzet csíkokra vágjuk és a szalonnazsíron megpirítjuk. 
    3. Ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majorannát, paprikát is.
    4. Meghintjük a liszttel, majd apránként felengedjük kb.2 dl vízzel. 
    5. Lefedve puhára pároljuk a húst, majd beforraljuk fedő nélkül.
    6. Közben a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk, olajjal átforgatjuk.
    7. Egy tepsire sütőpapírt terítünk, kiterítjük rajta a burgonyát, majd 200 fokon pirosra sütjük. Csak a végén sózzuk!



    Elkészítési tipp

    Párolt borsóval gazdagíthatjuk a ragut.

    Tálaláskor gazdagon szórjuk meg petrezselyemmel.

    Sertésszűz helyett készíthetjük sertéslapockából is.

    Vénusz tipp

    Használhatunk hozzá Vénusz vajízű étolajat és még teltebb ízű lesz a brassóink.