Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Töltött csirke fűszeres salátával és krumplival

Mennyei töltelék, szaftos krumpli és csodás vitamindús saláta: a tökéletes családi ebéd titka.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 + 70 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 900 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Áztassuk be tejbe a szikkadt zsemléket.
  3. Nagy serpenyőben hevítsünk kevés Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat. Futtassuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a megtisztított és apró kockára vágott gombát. Keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, sózzuk finoman, majd süssük készre 4-6 perc alatt. Öntsük le a levét!
  4. Nyomjuk ki a beáztatott zsemlékből a folyadékot, majd keverjük hozzá a tojást és a lepirított gombát. Gyúrjunk belőle masszát.
  5. Tisztítsuk meg a csirkecombokat. Az alsó és a felső comb csatlakozásánál nyúljunk be a bőr alá, majd óvatosan távolítsuk el a húsról a bőrt, úgy, hogy egyfajta zsebet készítsünk, de a comb szélein azért tapadjon még. Töltsük meg a zsebet a töltelékkel és ha szükséges, hústűvel vagy fogpiszkálókkal zárjuk le a zsebeket.
  6. Tegyük a töltött combokat Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsibe, majd finoman hintsük meg sóval. Fedjük be a tepsit alufóliával és tegyük az előmelegített sütőbe 50 percre. Utána távolítsuk el az alufóliát majd süssük készre további 15-20 perc alatt, vagy amíg aranybarna nem lesz a csirke bőre.
  7. Amíg sül a csirke, készítsük el a köretet: Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk 4 darabba, hogy gerezdeket kapjunk. Tegyük tepsire és hintsük meg friss rozmaringgal, friss kakukkfűvel és sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal, majd forgassuk össze az egészet. Tegyük a sütőbe a csirke mellé és süssük készre 45 perc alatt. Közben néha forgassuk át!
  8. Készítsünk friss salátát vegyesen megmosott rukkolából, bébispenótból, madársalátából. Nagy keverőedényben forgassuk össze kevés Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal, apróra vágott paradicsommal és balzsamecettel. Sózzuk ízlés szerint!
  9. Tálaljuk melegen a töltött csirkecombot a ropogósra sült fűszeres krumplival és a fűszeres salátával.

Elkészítési tipp

Kedvünk szerinti alapanyagokból készíthetjük el a salátát.

Szikkadt zsemle helyett friss pirítóst is használhatunk!

A csirkecomb sütése közben, az alufólia eltávolításakor kenjük át a lecsepegő szafttal a csirke bőrét!

Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj fokhagymás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Töltött csirke fűszeres salátával és krumplival

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Áztassuk be tejbe a szikkadt zsemléket.
  3. Nagy serpenyőben hevítsünk kevés Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat. Futtassuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a megtisztított és apró kockára vágott gombát. Keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, sózzuk finoman, majd süssük készre 4-6 perc alatt. Öntsük le a levét!
  4. Nyomjuk ki a beáztatott zsemlékből a folyadékot, majd keverjük hozzá a tojást és a lepirított gombát. Gyúrjunk belőle masszát.
  5. Tisztítsuk meg a csirkecombokat. Az alsó és a felső comb csatlakozásánál nyúljunk be a bőr alá, majd óvatosan távolítsuk el a húsról a bőrt, úgy, hogy egyfajta zsebet készítsünk, de a comb szélein azért tapadjon még. Töltsük meg a zsebet a töltelékkel és ha szükséges, hústűvel vagy fogpiszkálókkal zárjuk le a zsebeket.
  6. Tegyük a töltött combokat Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsibe, majd finoman hintsük meg sóval. Fedjük be a tepsit alufóliával és tegyük az előmelegített sütőbe 50 percre. Utána távolítsuk el az alufóliát majd süssük készre további 15-20 perc alatt, vagy amíg aranybarna nem lesz a csirke bőre.
  7. Amíg sül a csirke, készítsük el a köretet: Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk 4 darabba, hogy gerezdeket kapjunk. Tegyük tepsire és hintsük meg friss rozmaringgal, friss kakukkfűvel és sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal, majd forgassuk össze az egészet. Tegyük a sütőbe a csirke mellé és süssük készre 45 perc alatt. Közben néha forgassuk át!
  8. Készítsünk friss salátát vegyesen megmosott rukkolából, bébispenótból, madársalátából. Nagy keverőedényben forgassuk össze kevés Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal, apróra vágott paradicsommal és balzsamecettel. Sózzuk ízlés szerint!
  9. Tálaljuk melegen a töltött csirkecombot a ropogósra sült fűszeres krumplival és a fűszeres salátával.

Elkészítési tipp

Kedvünk szerinti alapanyagokból készíthetjük el a salátát.

Szikkadt zsemle helyett friss pirítóst is használhatunk!

A csirkecomb sütése közben, az alufólia eltávolításakor kenjük át a lecsepegő szafttal a csirke bőrét!