Csicserikrémes pita sült csirkével

Gyors szendvics ötlet kell a suliba? Ha van otthon pita és Vénusz PLUSZ Zöldségkrém pillanatok alatt kész lehet a suli delux szendó!

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 540 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy serpenyőben kevés Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajon 3-3 perc alatt pirítsunk kérget a csirkemell mindkét oldalára. Vegyük le a tűzről, szedjük ki a csirkét vágódeszkára, majd hagyjuk pihenni 7-9 percet. Utána szeljük fel fél centis csíkokra, majd tegyük vissza az újrahevített serpenyőbe.  Adjuk hozzá az őrölt koriandert, fahéjat, sózzuk, majd gyakran rázogatva süssük készre 8 perc alatt.
  2. Pirítsuk meg a pitákat kenyérpirítóban vagy forró serpenyőben. Vágjuk félbe és nyissuk szét, hogy tölthetőek legyenek.
  3. Töltsük meg a pitákat vékony karikára vágott kaliforniai paprikával, pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel, a pirított csirkével. Tömjünk mellé kevés mosott bébispenótot, apró kockára darabolt sajtot.
  4. Csomagoljuk be, és mehet is a tízórais dobozba!

Elkészítési tipp

Maradék sült hússal vagy fasírttal is elkészíthetjük a szendvicset.

A szendvicset bármelyik évszakban jól variálhatjuk az idénynek megfelelő zöldségekkel.

Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj citromos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Csicserikrémes pita sült csirkével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy serpenyőben kevés Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajon 3-3 perc alatt pirítsunk kérget a csirkemell mindkét oldalára. Vegyük le a tűzről, szedjük ki a csirkét vágódeszkára, majd hagyjuk pihenni 7-9 percet. Utána szeljük fel fél centis csíkokra, majd tegyük vissza az újrahevített serpenyőbe.  Adjuk hozzá az őrölt koriandert, fahéjat, sózzuk, majd gyakran rázogatva süssük készre 8 perc alatt.
  2. Pirítsuk meg a pitákat kenyérpirítóban vagy forró serpenyőben. Vágjuk félbe és nyissuk szét, hogy tölthetőek legyenek.
  3. Töltsük meg a pitákat vékony karikára vágott kaliforniai paprikával, pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel, a pirított csirkével. Tömjünk mellé kevés mosott bébispenótot, apró kockára darabolt sajtot.
  4. Csomagoljuk be, és mehet is a tízórais dobozba!

Elkészítési tipp

Maradék sült hússal vagy fasírttal is elkészíthetjük a szendvicset.

A szendvicset bármelyik évszakban jól variálhatjuk az idénynek megfelelő zöldségekkel.