Sajtos burgonyafasírt jalapenoval

Ragacsos és ízes a sajttól, pikáns a jalapenotól, ropogós a sütéstől. Szuper vendégváró falatka.

Elő- és elkészítési idő

50 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 415 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 800 g krumpli
  • só, bors
  • 60 g liszt
  • 2 tojás
  • 3-4 jalapeno paprika
  • 150 g fehér cheddar sajt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 6 dl Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd bőséges mennyiségű, enyhén sós vízben főzzük puhára 40-45 perc alatt. Ha elkészült, törjük finomra még melegen.
  2. Mossuk meg a jalapeno paprikákat, csumázzuk és erezzük ki őket teljesen, majd vágjuk 2-3 mm vastag kockákra.
  3. Adjuk a lisztet, a tojásokat, a lereszelt sajtot és az apróra vágott jalapenot az összetört krumplihoz. Keverjük össze őket, hogy egyenletes, puha tésztát kapjunk. Ha szükséges, sózzuk!
  4. Nedves kézzel gyúrjunk 4-6 cm-es golyókat a krumplis masszából.
  5. Forgassuk zsemlemorzsába a gombócokat.
  6. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat közepes lángon. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a zsemlemorzsával burkolt golyókat, egyszerre mindig csak annyit, hogy kényelmesen meg tudjuk forgatni őket.
  7. Süssük aranybarnára 4-6 perc alatt a golyókat, majd csepegtessük le papírtörlőn. 

Elkészítési tipp

Kóstoljuk meg szeletelés közben a paprikát: Ha nagyon csípős a jalapeno, padronnal vagy egyszerű zöld kaliforniai paprikával is helyettesíthetjük.

Bánjunk nagyon óvatosan a forró olajjal!

Akár duplán is süthetjük! Az első lecsepegtetés és pár perc pihenő után süssük még egy kört az olajban a golyókat, így még ropogósabb lesz a külseje!

Hidegen is nagyon finom!

Tálaljuk krémekkel, olajbogyóval!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

871 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sajtos burgonyafasírt jalapenoval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd bőséges mennyiségű, enyhén sós vízben főzzük puhára 40-45 perc alatt. Ha elkészült, törjük finomra még melegen.
  2. Mossuk meg a jalapeno paprikákat, csumázzuk és erezzük ki őket teljesen, majd vágjuk 2-3 mm vastag kockákra.
  3. Adjuk a lisztet, a tojásokat, a lereszelt sajtot és az apróra vágott jalapenot az összetört krumplihoz. Keverjük össze őket, hogy egyenletes, puha tésztát kapjunk. Ha szükséges, sózzuk!
  4. Nedves kézzel gyúrjunk 4-6 cm-es golyókat a krumplis masszából.
  5. Forgassuk zsemlemorzsába a gombócokat.
  6. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat közepes lángon. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a zsemlemorzsával burkolt golyókat, egyszerre mindig csak annyit, hogy kényelmesen meg tudjuk forgatni őket.
  7. Süssük aranybarnára 4-6 perc alatt a golyókat, majd csepegtessük le papírtörlőn. 

Elkészítési tipp

Kóstoljuk meg szeletelés közben a paprikát: Ha nagyon csípős a jalapeno, padronnal vagy egyszerű zöld kaliforniai paprikával is helyettesíthetjük.

Bánjunk nagyon óvatosan a forró olajjal!

Akár duplán is süthetjük! Az első lecsepegtetés és pár perc pihenő után süssük még egy kört az olajban a golyókat, így még ropogósabb lesz a külseje!

Hidegen is nagyon finom!

Tálaljuk krémekkel, olajbogyóval!