Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Rozé libamell gerslivel és narancsmártással

Egy új variáció a libára és a gerslire, amiket most a narancsmártás hoz közös nevezőre.

Elő- és elkészítési idő

50 + 30 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 860 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3-4 db narancs
  • 2 ek cukor
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • fél kk só
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • mikrozöld, petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. Adjuk hozzá a gerslit, majd pirítsuk le. Öntsük fel kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel. Sózzuk ízlés szerint, majd fedjük le és alacsony fokozaton főzzük készre 35-40 perc alatt. 
  3. Fektessük a libamelleket bőrével felfelé egy vágódeszkára, majd finoman irdaljuk be a bőrét mindkét átlójának irányában. Figyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen a bőrét!
  4. Hevítsünk pár kanál Vénusz 100% napraforgó-étolajat egy nagy serpenyőben. Ha elég forró, helyezzük bele a libamelleket, bőrével lefelé. Süssük 4-5 percig, amíg egyenletesen lepirul a bőr, majd fordítsunk rajtuk egyet és süssük további 4 percig.
  5. Szedjük át a libamelleket bőrével felfelé tepsibe, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 10-11 perc alatt. Ha megsültek, helyezzük őket vágódeszkára, pihentessük 4-6 percig, utána éles késsel szeljük vékony szeletekre. Ekkor sózzuk, borsozzuk.
  6. Facsarjuk ki a narancsok levét, majd forraljuk fel a cukorral és a szerecsendióval. Fél-egy dl vízzel keverjük csomómentesre a keményítőt, majd öntsük a narancsléhez. Forraljuk újra, közben keverjük folyamatosan, hogy ne csomósodjon be. Sózzuk, majd gyakran keverve főzzük készre 5-10 perc alatt. 
  7. Tálaljuk a gerslit a rozé libamellel és az édes narancsmártással.

Elkészítési tipp

Óvatosan süssük a libamellet, sok zsírt fog kiereszteni magából.

Sütés előtt töröljük szárazra a húst.

Kevés chilivel is ízesíthetjük a narancsmártást.

Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Rozé libamell gerslivel és narancsmártással

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. Adjuk hozzá a gerslit, majd pirítsuk le. Öntsük fel kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel. Sózzuk ízlés szerint, majd fedjük le és alacsony fokozaton főzzük készre 35-40 perc alatt. 
  3. Fektessük a libamelleket bőrével felfelé egy vágódeszkára, majd finoman irdaljuk be a bőrét mindkét átlójának irányában. Figyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen a bőrét!
  4. Hevítsünk pár kanál Vénusz 100% napraforgó-étolajat egy nagy serpenyőben. Ha elég forró, helyezzük bele a libamelleket, bőrével lefelé. Süssük 4-5 percig, amíg egyenletesen lepirul a bőr, majd fordítsunk rajtuk egyet és süssük további 4 percig.
  5. Szedjük át a libamelleket bőrével felfelé tepsibe, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 10-11 perc alatt. Ha megsültek, helyezzük őket vágódeszkára, pihentessük 4-6 percig, utána éles késsel szeljük vékony szeletekre. Ekkor sózzuk, borsozzuk.
  6. Facsarjuk ki a narancsok levét, majd forraljuk fel a cukorral és a szerecsendióval. Fél-egy dl vízzel keverjük csomómentesre a keményítőt, majd öntsük a narancsléhez. Forraljuk újra, közben keverjük folyamatosan, hogy ne csomósodjon be. Sózzuk, majd gyakran keverve főzzük készre 5-10 perc alatt. 
  7. Tálaljuk a gerslit a rozé libamellel és az édes narancsmártással.

Elkészítési tipp

Óvatosan süssük a libamellet, sok zsírt fog kiereszteni magából.

Sütés előtt töröljük szárazra a húst.

Kevés chilivel is ízesíthetjük a narancsmártást.