Csicseriborsós-lazacos tészta

Gyorsan összedobható, mégis fantasztikus tésztaétel, ami akár ebédre, akár vacsorára megállja a helyét.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 980 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű, enyhén sós vizet, majd főzzük készre a tésztát a csomagoláson jelölt idő alatt. 
  2. Távolítsuk el a lazac bőrét. Vágjuk hosszában ketté a halfilét, majd szeleteljük fel 5-6 mm vastag szeletekre.
  3. Hevítsünk nagy serpenyőben kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a felszeletelt lazacot és az összezúzott, felaprított fokhagymát. Pirítsuk át a halat 1-2 perc alatt, közben vigyázzunk, hogy ne essen szét teljesen.
  4. Öntsük a tejszínt a halhoz és forraljuk fel. 
  5. Keverjük a tejszínhez a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet, forraljuk össze, majd sózzuk ízlés szerint.
  6. Szűrjük le az elkészült tésztát.
  7. Tálaljuk forrón a tésztát a szósszal. Hintsük meg friss petrezselyemmel, reszelt parmezánnal.

Elkészítési tipp

Reszelt parmezánt már a készülő szószhoz is keverhetünk.

Pár csepp citrommal tehetjük kicsit savasabbá a szószt.

Más tésztával is kipróbálhatjuk.

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Csicseriborsóval, borssal és fekete köménnyel

Krémünkben a csicseriborsó borssal és fekete köménnyel való különleges találkozása adja az elkészített ételek lelkét. A termék 100%-ban növényi alapú, ráadásul élelmirost-forrás is egyben, emellett mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Csicseriborsós-lazacos tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű, enyhén sós vizet, majd főzzük készre a tésztát a csomagoláson jelölt idő alatt. 
  2. Távolítsuk el a lazac bőrét. Vágjuk hosszában ketté a halfilét, majd szeleteljük fel 5-6 mm vastag szeletekre.
  3. Hevítsünk nagy serpenyőben kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a felszeletelt lazacot és az összezúzott, felaprított fokhagymát. Pirítsuk át a halat 1-2 perc alatt, közben vigyázzunk, hogy ne essen szét teljesen.
  4. Öntsük a tejszínt a halhoz és forraljuk fel. 
  5. Keverjük a tejszínhez a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet, forraljuk össze, majd sózzuk ízlés szerint.
  6. Szűrjük le az elkészült tésztát.
  7. Tálaljuk forrón a tésztát a szósszal. Hintsük meg friss petrezselyemmel, reszelt parmezánnal.

Elkészítési tipp

Reszelt parmezánt már a készülő szószhoz is keverhetünk.

Pár csepp citrommal tehetjük kicsit savasabbá a szószt.

Más tésztával is kipróbálhatjuk.