„Jól indul a nap!” Fahéjas zabkása reszelt almával

Fontos a tápanyagokban gazdag napindítás! Ha koleszterinünkre oda kell figyelnünk, hogy energikusan induljon a nap, a zabkása az egyik legideálisabb reggeli, tízórai! Tej nélkül is készíthető.

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~231 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehely
  • 3 dl víz
  • 1 dl tej
  • 2 reszelt alma
  • 1 tk fahéj
  • 1 marék mazsola

Elkészítés

  1. A zabpelyhet száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a tejet.
  2. Közben kevergetve besűrítjük.
  3. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük és a zabkásához adjuk.
  4. Fahéjjal fűszerezzük és mazsolát adunk hozzá.


Elkészítési tipp

Tej helyett használjunk használhatunk kókusztejet, mandulatejet, így laktózmentes lesz az étel.

Adhatunk hozzá pirított, durvára vágott magvakat is.

Édesíthetjük mézzel, xilittel, steviával is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Jól indul a nap!” Fahéjas zabkása reszelt almával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a tejet.
  2. Közben kevergetve besűrítjük.
  3. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük és a zabkásához adjuk.
  4. Fahéjjal fűszerezzük és mazsolát adunk hozzá.



Elkészítési tipp

Tej helyett használjunk használhatunk kókusztejet, mandulatejet, így laktózmentes lesz az étel.

Adhatunk hozzá pirított, durvára vágott magvakat is.

Édesíthetjük mézzel, xilittel, steviával is.

Vénusz tipp

A zabpelyhet főzés nélkül is elkészíthetjük: 1 éjszakára vízbe/almalébe áztatjuk, másnap 1-2 evőkanál Vénusz Napföllel elkeverjük és mézet csorgatunk rá.