Fasírtgolyók zöldségkrémes rizzsel

Gyors ebédre lenne szükség? Ezeket a húsgolyókat pikk-pakk össze lehet dobni, a hozzá készült köret pedig extra finom lesz, ha grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ zöldségkrémmel készítjük.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 890 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Szója

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 dl görög joghurt

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Keverjük össze a marhahúst a zsemlemorzsával, tojással, őrölt korianderrel, sóval, borssal, hogy formázható masszát kapjunk. Formázzunk belőle 5-6 cm átmérőjű golyókat. Tegyük egy kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsibe, majd süssük készre az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg benne a rizst, sózzuk, majd, ha már üvegesedik, öntsük fel másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel. Fedjük le, tegyük a legalacsonyabb hőmérsékletre a lángot, majd hagyjuk elkészülni 25-30 perc alatt.
  4. Nagy serpenyőben, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon forgassuk össze a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet a rizzsel és a megmosott, apróra vágott petrezselyemmel. Pirítsuk le 5-6 perc alatt.
  5. Tálaljuk melegen a grillezett padlizsános zöldségkrémes rizst a fasírtgolyókkal, krémesre kevert görög joghurttal és kevés vékonyra szelt újhagymával.

Elkészítési tipp

Sütés közben forgassunk egyszer a fasírtgolyókon, hogy több oldalról piruljon.

Rizs helyett bulgurral vagy kuszkusszal is készíthető.

Kipróbálhatjuk a többi Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel is!

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Grillezett padlizsánnal

A grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel a mindennapi ételek sem lesznek hétköznapiak! Ráadásul a termék 100% növényi alapú élelmirost-forrás, emellett mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Fasírtgolyók zöldségkrémes rizzsel

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Keverjük össze a marhahúst a zsemlemorzsával, tojással, őrölt korianderrel, sóval, borssal, hogy formázható masszát kapjunk. Formázzunk belőle 5-6 cm átmérőjű golyókat. Tegyük egy kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsibe, majd süssük készre az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg benne a rizst, sózzuk, majd, ha már üvegesedik, öntsük fel másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel. Fedjük le, tegyük a legalacsonyabb hőmérsékletre a lángot, majd hagyjuk elkészülni 25-30 perc alatt.
  4. Nagy serpenyőben, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon forgassuk össze a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet a rizzsel és a megmosott, apróra vágott petrezselyemmel. Pirítsuk le 5-6 perc alatt.
  5. Tálaljuk melegen a grillezett padlizsános zöldségkrémes rizst a fasírtgolyókkal, krémesre kevert görög joghurttal és kevés vékonyra szelt újhagymával.

Elkészítési tipp

Sütés közben forgassunk egyszer a fasírtgolyókon, hogy több oldalról piruljon.

Rizs helyett bulgurral vagy kuszkusszal is készíthető.

Kipróbálhatjuk a többi Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel is!