Részeges csirke mártogatóssal

Csodás szaft, még csodásabb krumpli a részeges csirkéhez. Ez ám az igazi farsangi lakoma!
Elő- és elkészítési idő

15 + 120 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 1050 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Szója

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A mártogatóshoz:

A csirkéhez:

A krumplihoz:

  • 1 kg krumpli
  • 2 lilahagyma
  • 5-6 zellerszár
  • friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 ºC-ra.
  2. Forraljuk fel a sört a mézzel, szójaszósszal és egy evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Mártsuk be egyesével a csirke felső-, és alsó combokat a forrásban lévő sörös mártásba 10-15 másodpercre, hogy leforrázzuk a csirke bőrét, és ráfeszüljön a húsra.
  3. Tegyük a combokat Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent magas falú tepsibe, majd öntsük le a sörös mártással. Szórjunk mellé fokhagymagerezdeket héjastól, majd sózzuk finoman. Fedjük le alufóliával, majd tegyük az előmelegített sütőbe, 80 percre. 
  4. Pucoljuk meg a krumplit, majd daraboljuk fel 3-5 cm-es kockákra. A megmosott zellerszárat vágjuk vékony karikákra, a lilahagymát szeljük fel. Finoman sózzuk, majd forgassuk össze az összes zöldséget.
  5. Ha lejárt a 80 perc a sütőben, távolítsuk el az alufóliát a tepsiről. Forgassunk egyet a combokon, majd tegyük vissza a sütőbe. Emeljük 190 ºC-ra a hőmérsékletet.
  6. Tegyük a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsibe a zöldségeket, majd tegyük ezt is a sütőbe. 
  7. 20 perc elteltével megint forgassunk a csirkecombokon, helyezzük vissza a sütőbe és további 20 perc alatt süssük készre.
  8. Forraljuk fel a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet 3-5 kanálnyi sörös-szójás szafttal, majd tálaljuk forrón a körettel és a pirosra sült csirkecombokkal.

Elkészítési tipp

Egész combokkal is elkészíthetjük.

Kipróbálhatjuk a többi Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel is!

Keverjünk rozmaringot, friss petrezselymet a zöldségekhez.

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Grillezett cukkinivel és curryvel

A grillezett cukkinis és currys Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel az egzotikusabb ízek szerelmeseinek szeretnénk a kedvében járni. Termékünk amellett, hogy mentes mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől, 100% növényi alapú és élelmirost-forrás is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

877 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Részeges csirke mártogatóssal

Hozzávalók

A mártogatóshoz:

A csirkéhez:

A krumplihoz:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 ºC-ra.
  2. Forraljuk fel a sört a mézzel, szójaszósszal és egy evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Mártsuk be egyesével a csirke felső-, és alsó combokat a forrásban lévő sörös mártásba 10-15 másodpercre, hogy leforrázzuk a csirke bőrét, és ráfeszüljön a húsra.
  3. Tegyük a combokat Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent magas falú tepsibe, majd öntsük le a sörös mártással. Szórjunk mellé fokhagymagerezdeket héjastól, majd sózzuk finoman. Fedjük le alufóliával, majd tegyük az előmelegített sütőbe, 80 percre. 
  4. Pucoljuk meg a krumplit, majd daraboljuk fel 3-5 cm-es kockákra. A megmosott zellerszárat vágjuk vékony karikákra, a lilahagymát szeljük fel. Finoman sózzuk, majd forgassuk össze az összes zöldséget.
  5. Ha lejárt a 80 perc a sütőben, távolítsuk el az alufóliát a tepsiről. Forgassunk egyet a combokon, majd tegyük vissza a sütőbe. Emeljük 190 ºC-ra a hőmérsékletet.
  6. Tegyük a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsibe a zöldségeket, majd tegyük ezt is a sütőbe. 
  7. 20 perc elteltével megint forgassunk a csirkecombokon, helyezzük vissza a sütőbe és további 20 perc alatt süssük készre.
  8. Forraljuk fel a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet 3-5 kanálnyi sörös-szójás szafttal, majd tálaljuk forrón a körettel és a pirosra sült csirkecombokkal.

Elkészítési tipp

Egész combokkal is elkészíthetjük.

Kipróbálhatjuk a többi Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel is!

Keverjünk rozmaringot, friss petrezselymet a zöldségekhez.