Medvehagymakrémes szendvics tojással

Dobjuk fel a szendvicsünket egy tavaszi medvehagymakrémmel, amihez egy tökéletes 6 perces tojás is dukál.

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 570 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A krémhez:

A szendvicshez:

  • 4 db tojás
  • 1 kígyóuborka
  • 2-6 retek
  • 2-4 ek napraforgómag
  • 4 db rozsos zsemle

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a medvehagymát, majd konyhai aprítógépben nagy fokozaton turmixoljuk össze a Vénusz Klasszik Kenőmargarinnal és egy kiskanálnyi sóval. Dolgozzuk egészen finomra, krémesre.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd, ha felforrt, tegyük bele óvatosan az előzőleg megmosott tojásokat. Főzzük 6 perc 50 másodpercig, majd vegyük ki és tegyük őket hideg vízbe. Ha kihűltek, utána már könnyebben meg tudjuk pucolni.
  3. Tálaljuk a rozsos zsemléket a medvehagymakrémmel és a félbevágott tojással, ropogós uborkával és friss retekkel. Hintsük meg napraforgómaggal a szendvicset!

Elkészítési tipp

Pár kanálnyi napraforgómagot tehetünk a Vénusz Natúr Kenőmargarin és a medvehagyma mellé krémesítéskor.

Ha erősnek találjuk a medvehagyma ízét, fonnyasszuk meg felhasználás előtt kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon, vagy akár le is forrázhatjuk bőséges mennyiségű forrásban lévő vízzel.

Lenmaggal vagy tökmaggal is dúsíthatjuk a krémet.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

912 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Medvehagymakrémes szendvics tojással

Hozzávalók

A krémhez:

A szendvicshez:

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a medvehagymát, majd konyhai aprítógépben nagy fokozaton turmixoljuk össze a Vénusz Klasszik Kenőmargarinnal és egy kiskanálnyi sóval. Dolgozzuk egészen finomra, krémesre.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd, ha felforrt, tegyük bele óvatosan az előzőleg megmosott tojásokat. Főzzük 6 perc 50 másodpercig, majd vegyük ki és tegyük őket hideg vízbe. Ha kihűltek, utána már könnyebben meg tudjuk pucolni.
  3. Tálaljuk a rozsos zsemléket a medvehagymakrémmel és a félbevágott tojással, ropogós uborkával és friss retekkel. Hintsük meg napraforgómaggal a szendvicset!

Elkészítési tipp

Pár kanálnyi napraforgómagot tehetünk a Vénusz Natúr Kenőmargarin és a medvehagyma mellé krémesítéskor.

Ha erősnek találjuk a medvehagyma ízét, fonnyasszuk meg felhasználás előtt kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon, vagy akár le is forrázhatjuk bőséges mennyiségű forrásban lévő vízzel.

Lenmaggal vagy tökmaggal is dúsíthatjuk a krémet.