Tavaszi cukkinis tésztasaláta

Könnyű összedobni, friss, tavaszi és szuper finom! Ráadásul hús- és tejmentes. Próbáld ki!

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 650 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet egy lábasban, finoman sózzuk meg, tegyünk hozzá egy evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd főzzük benne készre a csomagoláson jelzett idő alatt a farfelle tésztát.
  2. Ha elkészült a tészta, szűrjük le, de fogjunk fel a főzővizéből 1-2 decilitert.
  3. Nagy serpenyőben hevítsünk pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá a megmosott, felszeletelt cukkinit és fokhagymát, majd pirítsunk meg nagy lángon, 4-8 perc alatt. Ha már megpirult, adjuk hozzá a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet és az apróra vágott friss petrezselymet. Forraljuk össze, majd keverjük bele a leszűrt tésztát és a félbevágott koktélparadicsomot. Öntsünk hozzá annyi tészta főzővizet, hogy jó szaftos legyen, majd pirítsuk készre pár perc alatt.
  4. Tálaljuk melegen friss bazsalikommal és zúzott rózsaborssal.

Elkészítési tipp

Hidegen is nagyon finom!

Használjunk többféle színű cukkinit, hogy még színesebb legyen az étel.

Másfajta, salátához való tésztával, például fusillivel, rotinivel, vagy akár orzoval is kipróbálhatjuk!

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Grillezett cukkinivel és curryvel

A grillezett cukkinis és currys Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel az egzotikusabb ízek szerelmeseinek szeretnénk a kedvében járni. Termékünk amellett, hogy mentes mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől, 100% növényi alapú és élelmirost-forrás is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tavaszi cukkinis tésztasaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet egy lábasban, finoman sózzuk meg, tegyünk hozzá egy evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd főzzük benne készre a csomagoláson jelzett idő alatt a farfelle tésztát.
  2. Ha elkészült a tészta, szűrjük le, de fogjunk fel a főzővizéből 1-2 decilitert.
  3. Nagy serpenyőben hevítsünk pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá a megmosott, felszeletelt cukkinit és fokhagymát, majd pirítsunk meg nagy lángon, 4-8 perc alatt. Ha már megpirult, adjuk hozzá a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet és az apróra vágott friss petrezselymet. Forraljuk össze, majd keverjük bele a leszűrt tésztát és a félbevágott koktélparadicsomot. Öntsünk hozzá annyi tészta főzővizet, hogy jó szaftos legyen, majd pirítsuk készre pár perc alatt.
  4. Tálaljuk melegen friss bazsalikommal és zúzott rózsaborssal.

Elkészítési tipp

Hidegen is nagyon finom!

Használjunk többféle színű cukkinit, hogy még színesebb legyen az étel.

Másfajta, salátához való tésztával, például fusillivel, rotinivel, vagy akár orzoval is kipróbálhatjuk!