Parmezános rántott csirke

Rántott csirke olasz módra, paradicsomszósszal és parmezános bundában. Nem is lehetne tökéletesebb.  

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 + 30 + 20 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~790 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A húshoz:

  • 2 db csirkemell filé
  • 100 g liszt
  • tojás
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 50 g parmezán sajt
  • só, bors
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj

A szószhoz:

Elkészítés

  1. Kezdjük a szósszal: hevítsünk egy fazékban Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Pirítsuk aranybarnára pár perc alatt, majd adjuk hozzá az aprított paradicsomot. Keverjük hozzá a cukrot, sózzuk finoman, majd főzzük puhára 30 perc alatt. Utána egy botmixerrel pürésítsük le.
  2. Vágjuk ketté széltében a csirkemell filéket. Finoman nyomkodjuk meg, hogy egyenletesen vékonyabb legyen, majd sózzuk, borsozzuk mind a négy filé mindkét oldalát.
  3. Panírozzuk be a csirkét. Forgassuk meg a filéket finoman a lisztben, a maradékot rázogassuk le róla. Mártsuk őket egymás után a felvert tojásba, majd végül forgassuk meg a reszelt parmezánnal kikevert zsemlemorzsába. Nyomkodjuk bele, hogy minél több parmezános morzsa tapadjon rá!
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra.
  5. Magas falú serpenyőben hevítsünk közepesnél erősebb lángon Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró, helyezzük bele a bundázott csirkét, egyszerre annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Három-négyszer forgatva süssük aranybarnára 5-6 perc alatt a húst, majd tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjenek.
  6. Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal. Lapátoljunk bele 2 merőkanálnyit a paradicsomszószból, majd helyezzük rá a ropogósra sült csirkemelleket. Tegyük a maradék szószt a húsok tetejére, majd tépkedjünk rájuk egy kevés mozzarellát. Tegyük az előmelegített sütőbe a tepsit, és 10 perc alatt süssük készre az ételt. A sütőből kivéve rögtön reszeljük rá a maradék parmezán sajtot a húsokra!
  7. Salátástálban forgassuk össze a zöldségeket, a megmosott és félbevágott koktélparadicsomot pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal és a maradék mozzarellával. Enyhén sózzuk meg!
  8. Tálaljuk forrón a szószos ropogós csirkét a salátával!

Elkészítési tipp

Kedvünk szerint keverjünk a paradicsomszószba szárított oregánót, kakukkfüvet.

Két follpack között tudjuk finoman egyenletesre ütögetni a húst.

Egy kis darabka morzsával ellenőrizzük, hogy elég forró-e az olaj: akkor jó, ha beledobjuk, felhabzik és sisteregve elkezd lassan pirulni. Ha van maghőmérőnk, 170 ºC körül lesz az ideális.

Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Parmezános rántott csirke

Hozzávalók

A húshoz:

A szószhoz:

Elkészítés

  1. Kezdjük a szósszal: hevítsünk egy fazékban Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Pirítsuk aranybarnára pár perc alatt, majd adjuk hozzá az aprított paradicsomot. Keverjük hozzá a cukrot, sózzuk finoman, majd főzzük puhára 30 perc alatt. Utána egy botmixerrel pürésítsük le.
  2. Vágjuk ketté széltében a csirkemell filéket. Finoman nyomkodjuk meg, hogy egyenletesen vékonyabb legyen, majd sózzuk, borsozzuk mind a négy filé mindkét oldalát.
  3. Panírozzuk be a csirkét. Forgassuk meg a filéket finoman a lisztben, a maradékot rázogassuk le róla. Mártsuk őket egymás után a felvert tojásba, majd végül forgassuk meg a reszelt parmezánnal kikevert zsemlemorzsába. Nyomkodjuk bele, hogy minél több parmezános morzsa tapadjon rá!
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra.
  5. Magas falú serpenyőben hevítsünk közepesnél erősebb lángon Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró, helyezzük bele a bundázott csirkét, egyszerre annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Három-négyszer forgatva süssük aranybarnára 5-6 perc alatt a húst, majd tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjenek.
  6. Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal. Lapátoljunk bele 2 merőkanálnyit a paradicsomszószból, majd helyezzük rá a ropogósra sült csirkemelleket. Tegyük a maradék szószt a húsok tetejére, majd tépkedjünk rájuk egy kevés mozzarellát. Tegyük az előmelegített sütőbe a tepsit, és 10 perc alatt süssük készre az ételt. A sütőből kivéve rögtön reszeljük rá a maradék parmezán sajtot a húsokra!
  7. Salátástálban forgassuk össze a zöldségeket, a megmosott és félbevágott koktélparadicsomot pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal és a maradék mozzarellával. Enyhén sózzuk meg!
  8. Tálaljuk forrón a szószos ropogós csirkét a salátával!

Elkészítési tipp

Kedvünk szerint keverjünk a paradicsomszószba szárított oregánót, kakukkfüvet.

Két follpack között tudjuk finoman egyenletesre ütögetni a húst.

Egy kis darabka morzsával ellenőrizzük, hogy elég forró-e az olaj: akkor jó, ha beledobjuk, felhabzik és sisteregve elkezd lassan pirulni. Ha van maghőmérőnk, 170 ºC körül lesz az ideális.