“Csináljuk együtt“ Rakott krumpli hús nélkül

Ez az aszalt paradicsomos rakott krumpli a gyerekek kedvence lesz, pláne, ha segíthetnek elkészíteni! Ha nem fogyna el egyszerre, csak jót fog tenni neki a hűtőben tárolás, és nagyon könnyen újramelegíthető.

Elő- és elkészítési idő

20 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~771 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 kg krumpli
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • 2 tojás
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 1 ek keményítő
  • 5 ek Vénusz Valódi Vajjal
  • 3 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, mossuk át alaposan, majd zöldséggyaluval vagy késsel szeleteljük nagyon vékonyra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Bő sós vízben tegyük fel főni a krumplit, és főzzük elő 8 percig, amíg még nyers, de már elkezdett puhulni. Szűrjük le, csepegtessük le.
  4. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot. Az aszalt paradicsomról papírtörlővel szárítsuk le az olajat és vágjuk apróra.
  5. Kivajazott tepsiben kezdjük el rétegezni a krumpliszeleteket, a maradék margarint, a reszelt sajtot és az aszalt paradicsomot. Óvatosan, a krumplit ne törjük össze.
  6. Nagy keverőedényben verjük fel a tojást, adjuk hozzá a tejszínt, a keményítőt, egy kevés sót, és a tejföl felét, keverjük krémesre.
  7. Öntsük a krumplira a tojásos keveréket, rázzuk kicsit össze a tepsiben, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 35-40 percig.
  8. Melegen, pár kanál tejföllel és frissen őrölt borssal tálaljuk.


Elkészítési tipp

Nem kell külön felolvasztanunk a vajat, ha elég forró még a főzés után a krumpli: ráolvad amikor rétegezzük.

Pihentessük 10 percet a rakott krumplit a tepsiben, mielőtt tálalnánk: szebben tudjuk majd szeletelni, és egészben ki tudjuk venni az adagokat.

Fejezzük be a tepsi rétegezését reszelt sajttal, szuper ropogós kéregként fog a rakott krumpli tetejére sülni.

Ételallergia tipp

Használjunk laktózmentes tejszínt és tejfölt, ha érzékeny rá valaki a családban.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

758 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Csináljuk együtt“ Rakott krumpli hús nélkül

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, mossuk át alaposan, majd zöldséggyaluval vagy késsel szeleteljük nagyon vékonyra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Bő sós vízben tegyük fel főni a krumplit, és főzzük elő 8 percig, amíg még nyers, de már elkezdett puhulni. Szűrjük le, csepegtessük le.
  4. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot. Az aszalt paradicsomról papírtörlővel szárítsuk le az olajat és vágjuk apróra.
  5. Kivajazott tepsiben kezdjük el rétegezni a krumpliszeleteket, a maradék margarint, a reszelt sajtot és az aszalt paradicsomot. Óvatosan, a krumplit ne törjük össze.
  6. Nagy keverőedényben verjük fel a tojást, adjuk hozzá a tejszínt, a keményítőt, egy kevés sót, és a tejföl felét, keverjük krémesre.
  7. Öntsük a krumplira a tojásos keveréket, rázzuk kicsit össze a tepsiben, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 35-40 percig.
  8. Melegen, pár kanál tejföllel és frissen őrölt borssal tálaljuk.



Elkészítési tipp

Nem kell külön felolvasztanunk a vajat, ha elég forró még a főzés után a krumpli: ráolvad amikor rétegezzük.

Pihentessük 10 percet a rakott krumplit a tepsiben, mielőtt tálalnánk: szebben tudjuk majd szeletelni, és egészben ki tudjuk venni az adagokat.

Fejezzük be a tepsi rétegezését reszelt sajttal, szuper ropogós kéregként fog a rakott krumpli tetejére sülni.

Ételallergia tipp

Használjunk laktózmentes tejszínt és tejfölt, ha érzékeny rá valaki a családban.