Zöldségkrémes party kosárkák

Ha vendégeket várunk, de nincs kedvünk órákig pepecselni a konyhában, akkor a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémeket azonnal bevethetjük. Mutatjuk, milyen szuper kosárkákat készíthettek velük ti is.

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~ 423 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

Mustár

Szója

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra. 

2. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát úgy, hogy a negyedére csökkenjen a vastagsága. Ezután daraboljuk fel 24 egyforma méretű négyzetre. Helyezzük a tészta négyzeteket Vénusz 100% napraforgó-étolajjal finoman kikent muffinformákba, majd nyomkodjuk is bele, hogy kosárka formákat kapjunk. 

3. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük készre a kosárkákat.

4. Mossuk meg a koktélparadicsomot és vágjuk apró darabokra. Vágjuk fel a prosciutto sonkát is. Keverjük mindkettőt a szárított paradicsomos és vörös áfonyás Vénusz PLUSZ Zöldségkrémhez. Töltsünk meg 6 kosárkát a kevert zöldségkrémmel!

5. Mossuk meg a bazsalikomot, majd aprítsuk fel. Vágjuk fel a feta sajtot is. Keverjük mindkettőt a grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémhez. Töltsünk meg újabb 6 kosárkát a kikevert zöldségkrémmel!

6. Mossuk meg a kápia paprikát, vágjuk félbe, távolítsuk el a magjait, majd aprítsuk fel. Vágjuk fel a megtisztított friss koriandert is. Keverjük mindkettőt a csicseriborsós Vénusz PLUSZ Zöldségkrémhez, majd facsarjunk hozzá kevés citromot is. Töltsünk meg újabb 6 kosárkát a zöldségkrémmel!

7. Mossuk meg a mentát, majd aprítsuk fel. A tonhal konzervet csepegtessük le. Keverjük mindkettőt a grillezett cukkinis Vénusz PLUSZ Zöldségkrémhez, majd facsarjunk hozzá kevés citromot is. Töltsünk meg a maradék 6 kosárkát a kikevert zöldségkrémmel!

Elkészítési tipp

Variálhatjuk kedvünk szerint a feltéteket!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Zöldségkrémes party kosárkák

Hozzávalók

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra. 

2. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát úgy, hogy a negyedére csökkenjen a vastagsága. Ezután daraboljuk fel 24 egyforma méretű négyzetre. Helyezzük a tészta négyzeteket Vénusz 100% napraforgó-étolajjal finoman kikent muffinformákba, majd nyomkodjuk is bele, hogy kosárka formákat kapjunk. 

3. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük készre a kosárkákat.

4. Mossuk meg a koktélparadicsomot és vágjuk apró darabokra. Vágjuk fel a prosciutto sonkát is. Keverjük mindkettőt a szárított paradicsomos és vörös áfonyás Vénusz PLUSZ Zöldségkrémhez. Töltsünk meg 6 kosárkát a kevert zöldségkrémmel!

5. Mossuk meg a bazsalikomot, majd aprítsuk fel. Vágjuk fel a feta sajtot is. Keverjük mindkettőt a grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémhez. Töltsünk meg újabb 6 kosárkát a kikevert zöldségkrémmel!

6. Mossuk meg a kápia paprikát, vágjuk félbe, távolítsuk el a magjait, majd aprítsuk fel. Vágjuk fel a megtisztított friss koriandert is. Keverjük mindkettőt a csicseriborsós Vénusz PLUSZ Zöldségkrémhez, majd facsarjunk hozzá kevés citromot is. Töltsünk meg újabb 6 kosárkát a zöldségkrémmel!

7. Mossuk meg a mentát, majd aprítsuk fel. A tonhal konzervet csepegtessük le. Keverjük mindkettőt a grillezett cukkinis Vénusz PLUSZ Zöldségkrémhez, majd facsarjunk hozzá kevés citromot is. Töltsünk meg a maradék 6 kosárkát a kikevert zöldségkrémmel!


Elkészítési tipp

Variálhatjuk kedvünk szerint a feltéteket!