Diókrémes briós fügével

Igazi őszi nyalánkság - a dió, füge, briós trió bizony ínyenceknek való.


Elő- és elkészítési idő

30 + 10 pperc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~590 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a diót fél liternyi vízben a cukorral 20-25 perc alatt, hogy megpuhuljon. Ha elkészült, hagyjuk megszáradni.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk össze a leszűrt főzött diót pár kanálnyi Vénusz Klasszik kenőmargarinnal és a fahéjjal, amíg egynemű krémet kapunk.
  3. Vágjuk félbe a briósokat, majd serpenyőben pirítsuk meg a frissen vágott oldalukat. 
  4. Tálaljuk a briósokat a diókrémmel és a megmosott, feldarabolt fügével.

Elkészítési tipp

Más édesebb pékáruval is elkészíthetjük.

A serpenyőben a fügét is megpiríthatjuk.

Ha már vége a füge szezonnak, akkor más őszi gyümölccsel is kipróbálhatjuk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

912 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Diókrémes briós fügével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a diót fél liternyi vízben a cukorral 20-25 perc alatt, hogy megpuhuljon. Ha elkészült, hagyjuk megszáradni.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk össze a leszűrt főzött diót pár kanálnyi Vénusz Klasszik kenőmargarinnal és a fahéjjal, amíg egynemű krémet kapunk.
  3. Vágjuk félbe a briósokat, majd serpenyőben pirítsuk meg a frissen vágott oldalukat. 
  4. Tálaljuk a briósokat a diókrémmel és a megmosott, feldarabolt fügével.

Elkészítési tipp

Más édesebb pékáruval is elkészíthetjük.

A serpenyőben a fügét is megpiríthatjuk.

Ha már vége a füge szezonnak, akkor más őszi gyümölccsel is kipróbálhatjuk.