Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Libacomb káposztával és krumplipürével

Ha Márton nap, akkor liba lakoma. Lehetne csűrni csavarni, de a klasszikus lilakáposztás, krumplis kísérettel tündöklő libacombnak nincsen párja! 

Elő- és elkészítési idő

160 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~960 Kcal

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1,5 kg lilakáposzta
  • 1,5 kg lilahagyma
  • 2 ek barna cukor
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 6-8 ág friss rozmaring
  • 2 ek balzsamecet
  • 1,5 kg krumpli

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
  2. Tisztítsuk meg a libacombokat, majd finoman sózzuk be mindkét oldalát.
  3. Magas falú tepsit kenjünk ki enyhén Vénusz D-vitamin étolajjal. Tegyük egymás mellé a libacombokat, bőrrel felfelé, majd helyezzünk mellé megpucolt, félbevágott lilahagymákat, fokhagymákat és pár szál friss kakukkfüvet. Zárjuk le alufóliával a tepsit, és tegyük az előmelegített sütőbe 90 percre.
  4. Szedjük le a lilakáposzta külső rétegeit, majd vágjuk 8 cikkre. Vágjuk le a torzsa részt, majd daraboljuk fel az egész káposztát egyenlő vékony szeletekre. A lilahagymát pucoljuk meg, és vágjuk a káposztával azonos méretű szeletekre.
  5. Magas falú nagy edényben hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat. Adjuk hozzá a feldarabolt lilakáposztát és lilahagymát, majd kezdjük el kíméletesen lepirítani. Ha már egy kicsit összeestek a zöldségek, adjunk hozzá 2 dl száraz vörösbort, kevés barna cukrot, sót és friss rozmaringot. Fedjük le, főzzük a legalacsonyabb fokozaton, gyakran kavarva 60-70 percig. Ha már lekvárra emlékeztető állaga kezd lenni, adjuk hozzá a balzsamecetet, majd zárjuk el alatta a hőt.
  6. Pucoljuk meg a krumplit, majd főzzük puhára enyhén sós vízben 35-40 perc alatt. Ha elkészült, törjük össze villával vagy krumplinyomóval.
  7. Ha letelt a 90 perc a sütőben, emeljük meg 200 fokra a hőmérsékletét a sütőnek. Távolítsuk el az alufóliát, locsoljuk meg a libacombokat a kiolvadt libazsírral egy hosszú nyelű kanál segítségével, majd 5 percenkét újra locsolgatva süssük készre 20 perc alatt, vagy amennyi idő alatt ropogósra és pirosra nem sül a liba bőre.
  8. Tálaljuk forrón a libacombot a káposztával és a krumplipürével.

Elkészítési tipp

Keverhetünk a krumplihoz is törés közben a kiolvadt libazsírból. A libacombbal sült hagymát, fokhagymát is hozzákeverhetjük!

Pirítsunk kevés egész köményt a lilakáposztával!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Libacomb káposztával és krumplipürével

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
  2. Tisztítsuk meg a libacombokat, majd finoman sózzuk be mindkét oldalát.
  3. Magas falú tepsit kenjünk ki enyhén Vénusz D-vitamin étolajjal. Tegyük egymás mellé a libacombokat, bőrrel felfelé, majd helyezzünk mellé megpucolt, félbevágott lilahagymákat, fokhagymákat és pár szál friss kakukkfüvet. Zárjuk le alufóliával a tepsit, és tegyük az előmelegített sütőbe 90 percre.
  4. Szedjük le a lilakáposzta külső rétegeit, majd vágjuk 8 cikkre. Vágjuk le a torzsa részt, majd daraboljuk fel az egész káposztát egyenlő vékony szeletekre. A lilahagymát pucoljuk meg, és vágjuk a káposztával azonos méretű szeletekre.
  5. Magas falú nagy edényben hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat. Adjuk hozzá a feldarabolt lilakáposztát és lilahagymát, majd kezdjük el kíméletesen lepirítani. Ha már egy kicsit összeestek a zöldségek, adjunk hozzá 2 dl száraz vörösbort, kevés barna cukrot, sót és friss rozmaringot. Fedjük le, főzzük a legalacsonyabb fokozaton, gyakran kavarva 60-70 percig. Ha már lekvárra emlékeztető állaga kezd lenni, adjuk hozzá a balzsamecetet, majd zárjuk el alatta a hőt.
  6. Pucoljuk meg a krumplit, majd főzzük puhára enyhén sós vízben 35-40 perc alatt. Ha elkészült, törjük össze villával vagy krumplinyomóval.
  7. Ha letelt a 90 perc a sütőben, emeljük meg 200 fokra a hőmérsékletét a sütőnek. Távolítsuk el az alufóliát, locsoljuk meg a libacombokat a kiolvadt libazsírral egy hosszú nyelű kanál segítségével, majd 5 percenkét újra locsolgatva süssük készre 20 perc alatt, vagy amennyi idő alatt ropogósra és pirosra nem sül a liba bőre.
  8. Tálaljuk forrón a libacombot a káposztával és a krumplipürével.


Elkészítési tipp

Keverhetünk a krumplihoz is törés közben a kiolvadt libazsírból. A libacombbal sült hagymát, fokhagymát is hozzákeverhetjük!

Pirítsunk kevés egész köményt a lilakáposztával!