Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Almás lencsesaláta

Ezzel a csodás lencsesalival lehet nyitni az évet, de akármelyik hétköznapi étkezés során is megállja a helyét. A Vénusz PLUSZ Zöldségkrémtől krémes, az almától pedig édes lesz az íze. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~390 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a póréhagymát, húzzuk le a legkülső réteget, majd vágjuk karikákra úgy, hogy a teljes fehér részét és a zöld részének az első harmadát használjuk fel. 
  2. A répát hámozzuk meg, majd reszeljük le nagyobb lyukú reszelőn.
  3. Hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat nagy serpenyőben, majd pirítsuk meg a felaprított póréhagymát és a lereszelt sárgarépát. Ha elkezdenek pirulni, keverjük hozzá a grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet. Süssük össze 4-6 perc alatt, gyakran kavarva. 
  4. Tegyük nagy salátástálba a pirított zöldségeket és forgassuk össze a puha lencsével. Adjuk hozzá a mosott bébispenótot, és a falatnyi darabokra vágott almát is. Facsarjuk rá egy narancs levét és keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk pirított tökmaggal!

Elkészítési tipp

Maradék lencsét is felhasználhatunk a salátához, de konzervből is elkészíthető.

Használjunk vegyesen zöld és piros almát!

Kevés chilivel is nagyon finom!

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Grillezett padlizsánnal

A grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel a mindennapi ételek sem lesznek hétköznapiak! Ráadásul a termék 100% növényi alapú élelmirost-forrás, emellett mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

899 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Almás lencsesaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a póréhagymát, húzzuk le a legkülső réteget, majd vágjuk karikákra úgy, hogy a teljes fehér részét és a zöld részének az első harmadát használjuk fel. 
  2. A répát hámozzuk meg, majd reszeljük le nagyobb lyukú reszelőn.
  3. Hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat nagy serpenyőben, majd pirítsuk meg a felaprított póréhagymát és a lereszelt sárgarépát. Ha elkezdenek pirulni, keverjük hozzá a grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet. Süssük össze 4-6 perc alatt, gyakran kavarva. 
  4. Tegyük nagy salátástálba a pirított zöldségeket és forgassuk össze a puha lencsével. Adjuk hozzá a mosott bébispenótot, és a falatnyi darabokra vágott almát is. Facsarjuk rá egy narancs levét és keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk pirított tökmaggal!

Elkészítési tipp

Maradék lencsét is felhasználhatunk a salátához, de konzervből is elkészíthető.

Használjunk vegyesen zöld és piros almát!

Kevés chilivel is nagyon finom!