Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Zellerkémleves grillezett cukkinis galuskával

Egy egyszerű galuskából is lehet különleges levesbetét, ha feldobjuk valamivel. Ehhez pedig egy egyszerű, de izgalmas konyhai csel, ha zöldségkrémet használunk hozzá! Most egy zellerkrémlevest álmodtunk mellé.

Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 480 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a szikkadt zsemlét 2 cm-es kockákra. Nagyobb keverőedényben forgassuk össze a tojással, adjuk hozzá a grillezett cukkinis Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet, az apróra vágott petrezselymet és a sót. Keverjünk hozzá 2-3 kanálnyi lisztet, hogy könnyen formálható, laza galuskatésztát kapjunk. Hagyjuk pihenni.
  2. Hámozzuk meg a zellergumót, majd daraboljuk fel 1,5 cm-es kockákra. 
  3. Hevítsünk Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat egy magas falú fazékban. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd a feldarabolt zellert is. Mielőtt színt kapna, öntsük fel a zöldségalaplével, majd adjunk hozzá még 5-8 dl vizet is. Sózzuk ízlés szerint, fedjük le, és főzzük puhára 40-45 perc alatt a zellert. Ha megpuhult, botmixerrel turmixoljuk le, míg selymes állaga lesz a levesnek. Ha szükséges, sózzuk újra!
  4. Forraljunk bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet egy nagy fazékban. Két kanál segítségével formázzunk nyújtott gombócokat a zöldségkrémes galuskatésztából, majd óvatosan ejtsük is a forrásban lévő vízbe. Vigyázzunk, ne essen szét a galuska! Ismételjük, amíg elfogy a tészta. Főzzük a galuskákat 5-7 percig, amíg a közepük is megfő, majd óvatosan szűrjük le tésztaszűrőn, és hagyjuk lecsepegni pár perc alatt.
  5. Tálaljuk forrón a levest a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémes galuskákkal!

Elkészítési tipp

A galuskát főzzük közepesnél alacsonyabb hőmérsékleten, hogy ne essenek szét.

Tálaljuk kevés kurkumával a levest!

Ha a turmixolásnál túl sűrű lenne a leves, öntsük fel forrásban lévő vízzel, amíg eléri a kívánt állagot.

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Grillezett cukkinivel és curryvel

A grillezett cukkinis és currys Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel az egzotikusabb ízek szerelmeseinek szeretnénk a kedvében járni. Termékünk amellett, hogy mentes mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől, 100% növényi alapú és élelmirost-forrás is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

899 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Zellerkémleves grillezett cukkinis galuskával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a szikkadt zsemlét 2 cm-es kockákra. Nagyobb keverőedényben forgassuk össze a tojással, adjuk hozzá a grillezett cukkinis Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet, az apróra vágott petrezselymet és a sót. Keverjünk hozzá 2-3 kanálnyi lisztet, hogy könnyen formálható, laza galuskatésztát kapjunk. Hagyjuk pihenni.
  2. Hámozzuk meg a zellergumót, majd daraboljuk fel 1,5 cm-es kockákra. 
  3. Hevítsünk Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat egy magas falú fazékban. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd a feldarabolt zellert is. Mielőtt színt kapna, öntsük fel a zöldségalaplével, majd adjunk hozzá még 5-8 dl vizet is. Sózzuk ízlés szerint, fedjük le, és főzzük puhára 40-45 perc alatt a zellert. Ha megpuhult, botmixerrel turmixoljuk le, míg selymes állaga lesz a levesnek. Ha szükséges, sózzuk újra!
  4. Forraljunk bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet egy nagy fazékban. Két kanál segítségével formázzunk nyújtott gombócokat a zöldségkrémes galuskatésztából, majd óvatosan ejtsük is a forrásban lévő vízbe. Vigyázzunk, ne essen szét a galuska! Ismételjük, amíg elfogy a tészta. Főzzük a galuskákat 5-7 percig, amíg a közepük is megfő, majd óvatosan szűrjük le tésztaszűrőn, és hagyjuk lecsepegni pár perc alatt.
  5. Tálaljuk forrón a levest a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémes galuskákkal!

Elkészítési tipp

A galuskát főzzük közepesnél alacsonyabb hőmérsékleten, hogy ne essenek szét.

Tálaljuk kevés kurkumával a levest!

Ha a turmixolásnál túl sűrű lenne a leves, öntsük fel forrásban lévő vízzel, amíg eléri a kívánt állagot.