Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Répatorta

Ebben a répatortában a titok az ananász, ami extrán szaftossá teszi ezt a húsvéti sütit.

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 + 25 p

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

8-12 szelet

Kalória

432/szelet

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250  g Vénusz Natúr Sütőmargarin
  • 200 g cukor
  • 4 db tojás
  • egy csipet só
  • fél zacskó sütőpor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 100 g őrölt dió
  • 200 g liszt
  • 260 g répa
  • 250 g ananász

  • 200 g natúr sajtkrém
  • 0,4 dl répalé
  • 160 g porcukor

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

2. Hámozzuk meg a répát, majd reszeljük le. Hagyjuk lecsöpögni, a levét fogjuk fel.

3. Zúzzuk össze az ananászt, majd hagyjuk lecsöpögni a levét.

4. Daraboljuk fel a Vénusz Natúr Sütőmargarint a cukorral, hogy krémet kapjunk. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és mindig keverjük is el egyből. 

5. Keverjük a krémhez a csipet sót, a sütőport, az őrölt fahéjat és szegfűszeget. Hintsük meg a dióval, majd a liszttel és keverjük teljesen egyneművé.

6. Forgassuk a tésztához a reszelt répát és az összezúzott ananászt is.

7. Béleljünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, a forma oldalát pedig kenjük át kevés sütőmargarinnal. Öntsük a krémes tésztát a formába és egyengessük el. Tegyük az előmelegített sütőbe és 35-40 perc alatt süssük készre. 

8. Amíg sül a torta, készítsük el a bevonatot: verjük fel a porcukrot a korábban félretett répalével és a natúr krémsajttal, hogy finom habos krémet kapjunk.

9. Ha megsült a torta, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, szedjük ki a tortaformából, fordítsuk meg, majd kenjük vastagon a halvány narancssárga krémet a torta tetejére. 

10. Fogyasztásig pihentessük 2-4 órán keresztül hűtőszekrényben a tortát.

Elkészítési tipp

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta! Konyhai robotgéppel, vagy kézi habverővel is elkészíthetjük. Díszítsük kedvünk szerint dekorcukorral a tortát!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

904 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Répatorta

Hozzávalók

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

2. Hámozzuk meg a répát, majd reszeljük le. Hagyjuk lecsöpögni, a levét fogjuk fel.

3. Zúzzuk össze az ananászt, majd hagyjuk lecsöpögni a levét.

4. Daraboljuk fel a Vénusz Natúr Sütőmargarint a cukorral, hogy krémet kapjunk. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és mindig keverjük is el egyből. 

5. Keverjük a krémhez a csipet sót, a sütőport, az őrölt fahéjat és szegfűszeget. Hintsük meg a dióval, majd a liszttel és keverjük teljesen egyneművé.

6. Forgassuk a tésztához a reszelt répát és az összezúzott ananászt is.

7. Béleljünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, a forma oldalát pedig kenjük át kevés sütőmargarinnal. Öntsük a krémes tésztát a formába és egyengessük el. Tegyük az előmelegített sütőbe és 35-40 perc alatt süssük készre. 

8. Amíg sül a torta, készítsük el a bevonatot: verjük fel a porcukrot a korábban félretett répalével és a natúr krémsajttal, hogy finom habos krémet kapjunk.

9. Ha megsült a torta, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, szedjük ki a tortaformából, fordítsuk meg, majd kenjük vastagon a halvány narancssárga krémet a torta tetejére. 

10. Fogyasztásig pihentessük 2-4 órán keresztül hűtőszekrényben a tortát.


Elkészítési tipp

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta! Konyhai robotgéppel, vagy kézi habverővel is elkészíthetjük. Díszítsük kedvünk szerint dekorcukorral a tortát!