„Könnyű saláta kellene a vacsora mellé ” Rukkola saláta paradicsommal és mozzarella sajttal

Sokan ódzkodnak a rukkolától a csípőssége miatt, pedig nagyon egészséges és harmonikusan működik salátákban. Húsokhoz, szendvicsek mellé is vitamindús vacsora. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~309 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 10 dkg rukkola
  • 15 dkg koktél- vagy datolyaparadicsom
  • 2 cs mini mozzarella
  • 5 ek olívaolaj
  • 3 ek balzsamecet

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, a rukkolát leszárítjuk.
  2. A paradicsomokat negyedbe vágjuk.
  3. A rukkolát a paradicsomokkal összekeverjük, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk.
  4. Mozzarellával megszórjuk a salátát.


Elkészítési tipp

A salátára szórhatunk pirított magvakat is.

Mozzarella helyett megszórhatjuk reszelt parmezánnal, pecorinoval is.

Natúr csirkemell mellé is remek köret, de fogyaszthatjuk önállóan is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Könnyű saláta kellene a vacsora mellé ” Rukkola saláta paradicsommal és mozzarella sajttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, a rukkolát leszárítjuk.
  2. A paradicsomokat negyedbe vágjuk.
  3. A rukkolát a paradicsomokkal összekeverjük, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk.
  4. Mozzarellával megszórjuk a salátát.



Elkészítési tipp

A salátára szórhatunk pirított magvakat is.

Mozzarella helyett megszórhatjuk reszelt parmezánnal, pecorinoval is.

Natúr csirkemell mellé is remek köret, de fogyaszthatjuk önállóan is.

Vénusz tipp

Ha szeretjük a mozzarellát, próbáljuk ki Vénusz Napföllel bekeverve is. Kevés só, frissen őrölt bors és pici citromlé kell még hozzá – és máris kész a könnyű vacsora.