Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Kiscsibe formájú kaszinótojás

Húsvét után sem kell elengednünk a kaszinótojást! A tavaszi kiscsibe készítés biztosan jó móka lesz a gyerekkel! 

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Kalória

235

Allergének

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 8 db tojás 
  • 4 ek Vénusz+ Valódi Vajas Kenőmargarin 
  • 2 tk mustár 
  • só, bors 
  • fél citrom leve 
  • negyed kápia paprika 
  • 16 szem egész bors 
  • friss petrezselyem 
  • 4-5 db retek 
  • fél kígyóuborka

Elkészítés


1. Mossuk meg a tojásokat, majd főzzük meg enyhén sózott bőséges mennyiségű vízben 15 perc alatt, amíg keménytojást kapunk. Ha elkészült, tegyük egyből hideg víz alá, majd pucoljuk meg óvatosan, hogy egyben maradjon mind.  

2. Vágjuk ketté széltében a tojásokat és szedjük ki a sárgáját. A fehérje részeket tegyük félre. Konyhai aprítógépben pürésítsük le a tojássárgáját pár kanál Vénusz+ Valódi Vajas Kenőmargarinnal, a mustárral és a citrom levével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

4. Töltsük habzsákba a sárgájából készült sűrű krémet, majd töltsünk 3-4 cm átmérőjű gömböket a félrerakott tojásfehérje alsó részeibe. Készítsünk szemeket egész borsból, a kiscsibe csőrét pedig apró kápia paprika darabból vágjuk ki. Ha már megvan a szeme és a csőre mindegyik kiscsibének, helyezzük rájuk a tojásfehérje felső részét is. 

5. Tegyük a kiscsibéket vékonyra vágott retekből, uborkából és friss petrezselyemből készült kis kertbe. 

Elkészítési tipp

Finomra reszelt sajtot is pürésíthetünk a tojáskrémbe! Egész bors helyett apró karika snidling is lehet a kiscsibék szeme!

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

910 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kiscsibe formájú kaszinótojás

Hozzávalók


Elkészítés


1. Mossuk meg a tojásokat, majd főzzük meg enyhén sózott bőséges mennyiségű vízben 15 perc alatt, amíg keménytojást kapunk. Ha elkészült, tegyük egyből hideg víz alá, majd pucoljuk meg óvatosan, hogy egyben maradjon mind.  

2. Vágjuk ketté széltében a tojásokat és szedjük ki a sárgáját. A fehérje részeket tegyük félre. Konyhai aprítógépben pürésítsük le a tojássárgáját pár kanál Vénusz+ Valódi Vajas Kenőmargarinnal, a mustárral és a citrom levével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

4. Töltsük habzsákba a sárgájából készült sűrű krémet, majd töltsünk 3-4 cm átmérőjű gömböket a félrerakott tojásfehérje alsó részeibe. Készítsünk szemeket egész borsból, a kiscsibe csőrét pedig apró kápia paprika darabból vágjuk ki. Ha már megvan a szeme és a csőre mindegyik kiscsibének, helyezzük rájuk a tojásfehérje felső részét is. 

5. Tegyük a kiscsibéket vékonyra vágott retekből, uborkából és friss petrezselyemből készült kis kertbe. 


Elkészítési tipp

Finomra reszelt sajtot is pürésíthetünk a tojáskrémbe! Egész bors helyett apró karika snidling is lehet a kiscsibék szeme!