Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Hot dog marinált lila hagymával és sült sajttal

Készítsünk egy finom hot dogot, amit marinált lila hagyma és a rásült sajt tesz igazán különlegessé. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

680

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz Omega étolaj 
  • 8 db hot dog virsli 
  • 8 db hot dog kifli 
  • 6-8 db lilahagyma 
  • 3 ek ecet 
  • 1 ek cukor 
  • 1 kk só 
  • 2 dl víz 
  • 200 g trappista sajt 
  • friss saláta 
  • 100 g csemege uborka 
  • mustár 
  • ketchup

Elkészítés

  1. Forraljunk fel 2 dl vizet az ecettel, cukorral és sóval. Pucoljuk meg a lilahagymát és vágjuk fel vékony szeletekre. Ha az ecetes víz felforrt, tegyük bele a lilahagymát és hagyjuk benne állni legalább 2 órát. Ha kihűlt a marinád, hűtőszekrénybe is tehetjük! 
  2. Daraboljuk fel a csemege uborkát, a sajtot pedig reszeljük le. 
  3. Hevítsünk kevés Vénusz Omega étolajat nagy serpenyőben. Ha elég forró, helyezzük bele a virsliket, és süssük át 2-3 perc alatt. Halmozzunk reszelt sajtot a virslikre és süssük tovább, amíg megolvad a sajt. Forgassuk körbe óvatosan a virsliket, hogy bevonja az olvadó sajt, majd hagyjuk pirulni még 1-2 percig. Közben ismételjük a forgatást. 
  4. Vágjuk be a hot dog kifliket, pakoljunk bele salátát, csemege uborka szeleteket, marinált lilahagymát. Ízlés szerint tálaljuk ketchuppal, mustárral.

Elkészítési tipp

Házi majonézzel is nagyon finom! Cheddar sajtot vagy más kedvünk szerinti sajtot is használhatunk. Pirítsuk meg a sajtos virslik után a serpenyőben a hot dog kifliket is!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

908 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Hot dog marinált lila hagymával és sült sajttal

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Forraljunk fel 2 dl vizet az ecettel, cukorral és sóval. Pucoljuk meg a lilahagymát és vágjuk fel vékony szeletekre. Ha az ecetes víz felforrt, tegyük bele a lilahagymát és hagyjuk benne állni legalább 2 órát. Ha kihűlt a marinád, hűtőszekrénybe is tehetjük! 
  2. Daraboljuk fel a csemege uborkát, a sajtot pedig reszeljük le. 
  3. Hevítsünk kevés Vénusz Omega étolajat nagy serpenyőben. Ha elég forró, helyezzük bele a virsliket, és süssük át 2-3 perc alatt. Halmozzunk reszelt sajtot a virslikre és süssük tovább, amíg megolvad a sajt. Forgassuk körbe óvatosan a virsliket, hogy bevonja az olvadó sajt, majd hagyjuk pirulni még 1-2 percig. Közben ismételjük a forgatást. 
  4. Vágjuk be a hot dog kifliket, pakoljunk bele salátát, csemege uborka szeleteket, marinált lilahagymát. Ízlés szerint tálaljuk ketchuppal, mustárral.

Elkészítési tipp

Házi majonézzel is nagyon finom! Cheddar sajtot vagy más kedvünk szerinti sajtot is használhatunk. Pirítsuk meg a sajtos virslik után a serpenyőben a hot dog kifliket is!