Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Padlizsános focaccia

A padlizsánkrém teszi karakánná ezt a focacciat, ráadásul a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémnek hála pikk-pakk össze is tudjuk dobni! 

Elő- és elkészítési idő

10+50+30+35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

440

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés


  1. Keverjük el a cukrot a langyos vízben, majd adjuk hozzá az instant élesztőt. Futtassuk fel 10 perc alatt. 
  2. Konyhai dagasztógépben adjuk az élesztős vizet a liszthez és dagasszuk alacsony fokozaton 8-10 percig. Takarjuk le tiszta konyharuhával és hagyjuk a tésztát a duplájára kelni 1 óra alatt.  
  3. Ha a tészta megkelt, béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Helyezzük rá a tésztát, majd bevizezett kézzel egyengessük el a tepsiben, húzzuk ki mindenhol a széléig. Hagyjuk kelni további fél órát. 
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.  
  5. Egyengessük újra el a megkelt tésztát a tepsiben, alakítsunk ki benne mélyedéseket az ujjainkkal. Kanalazzunk a mélyedésekbe Vénusz PLUSZ Padlizsános Zöldségkrémet. Szórjuk meg a tésztát a feldarabolt fekete olajbogyóval és friss rozmaringgal. Locsoljunk rá finoman Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat, majd sózzuk meg ízlés szerint.  
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre 30-35 perc alatt, amíg aranybarna lesz a tészta teteje. 

Elkészítési tipp

Kézzel is dagaszthatjuk a tésztát, ekkor dolgozzunk nedves kézzel, hogy ne tapadjon rá, meglehetősen lágy a tészta. Szükség esetén adjunk a tésztához még lisztet! Zöld olajbogyóval is elkészíthetjük.

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Grillezett padlizsánnal

A grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel a mindennapi ételek sem lesznek hétköznapiak! Ráadásul a termék 100% növényi alapú élelmirost-forrás, emellett mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

910 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Padlizsános focaccia

Hozzávalók

Elkészítés


  1. Keverjük el a cukrot a langyos vízben, majd adjuk hozzá az instant élesztőt. Futtassuk fel 10 perc alatt. 
  2. Konyhai dagasztógépben adjuk az élesztős vizet a liszthez és dagasszuk alacsony fokozaton 8-10 percig. Takarjuk le tiszta konyharuhával és hagyjuk a tésztát a duplájára kelni 1 óra alatt.  
  3. Ha a tészta megkelt, béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Helyezzük rá a tésztát, majd bevizezett kézzel egyengessük el a tepsiben, húzzuk ki mindenhol a széléig. Hagyjuk kelni további fél órát. 
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.  
  5. Egyengessük újra el a megkelt tésztát a tepsiben, alakítsunk ki benne mélyedéseket az ujjainkkal. Kanalazzunk a mélyedésekbe Vénusz PLUSZ Padlizsános Zöldségkrémet. Szórjuk meg a tésztát a feldarabolt fekete olajbogyóval és friss rozmaringgal. Locsoljunk rá finoman Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat, majd sózzuk meg ízlés szerint.  
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre 30-35 perc alatt, amíg aranybarna lesz a tészta teteje. 

Elkészítési tipp

Kézzel is dagaszthatjuk a tésztát, ekkor dolgozzunk nedves kézzel, hogy ne tapadjon rá, meglehetősen lágy a tészta. Szükség esetén adjunk a tésztához még lisztet! Zöld olajbogyóval is elkészíthetjük.