Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Baconbe csavart csirkemáj salátával

A grillezett máj valami fantasztikus, mégsem sokszor jut eszünkbe, amikor elővesszük a grillsütőt! Na ez a recept biztosan változtat ezen :) 

Elő- és elkészítési idő

15+20+10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

637

Hozzávalók

  • 500 g csirkemáj 
  • 300 g szeletelt füstölt bacon  
  • 2 ek édeskömény mag 
  • 2-3 ek Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj 
  • 1 fej fodros saláta 
  • 4 nagyobb húsos paradicsom 
  • fél citrom leve 
  • só, bors 
  • 12-15 db saslik pálca 

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a csirkemájat, erezzük ki, majd daraboljuk fel 5-6 centis darabokra. Forgassuk össze az édeskömény maggal, frissen őrölt borssal és a Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal.  
  2. Vágódeszkára terítsünk ki egy szelet bacont, helyezzünk az alsó részére egy darab bepácolt csirkemájat, majd göngyöljük fel jó szorosan. Ismételjük amíg megcsináljuk az összes tekercset, majd tűzzük vékony saslik pálcára.  
  3. Készítsünk a kerti grillben jó, egyenletes hőt leadó parazsat. Ha elektromos grillt használunk, kapcsoljuk be. 
  4. Mossuk meg a paradicsomokat, majd szeleteljük fel centi vastag szeletekre. Finoman kenjük be Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal. 
  5. Helyezzünk a grillre a baconbe csomagolt májakat. Süssük 5-8 percig, amíg ropogós lesz a bacon, majd forgassuk meg és süssük a másik oldalát is aranybarnára. Ha szükséges, ismételjük a forgatást.  
  6. Tegyük a paradicsomokat is a grillre és süssük meg mindkét oldalát 3-3 perc alatt. 
  7. Mossuk meg a salátát, vágjuk 3-4 centis darabokra, majd forgassuk össze kevés Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres fűszerolajjal és pár csepp citrommal. Sózzuk finoman. 
  8. Tálaljuk a baconbe csavart csirkemájat sült paradicsommal és a salátával. 

Elkészítési tipp

Kevésbé forog el a saslik pálcán a baconos tekercs, ha kettő pálcát tűzünk bele. Nem szükséges sózni külön a májat, a füstölt bacon szalonna elég sós. Akár grill fokozattal rendelkező sütőben is elkészíthető.

Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

910 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Baconbe csavart csirkemáj salátával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a csirkemájat, erezzük ki, majd daraboljuk fel 5-6 centis darabokra. Forgassuk össze az édeskömény maggal, frissen őrölt borssal és a Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal.  
  2. Vágódeszkára terítsünk ki egy szelet bacont, helyezzünk az alsó részére egy darab bepácolt csirkemájat, majd göngyöljük fel jó szorosan. Ismételjük amíg megcsináljuk az összes tekercset, majd tűzzük vékony saslik pálcára.  
  3. Készítsünk a kerti grillben jó, egyenletes hőt leadó parazsat. Ha elektromos grillt használunk, kapcsoljuk be. 
  4. Mossuk meg a paradicsomokat, majd szeleteljük fel centi vastag szeletekre. Finoman kenjük be Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal. 
  5. Helyezzünk a grillre a baconbe csomagolt májakat. Süssük 5-8 percig, amíg ropogós lesz a bacon, majd forgassuk meg és süssük a másik oldalát is aranybarnára. Ha szükséges, ismételjük a forgatást.  
  6. Tegyük a paradicsomokat is a grillre és süssük meg mindkét oldalát 3-3 perc alatt. 
  7. Mossuk meg a salátát, vágjuk 3-4 centis darabokra, majd forgassuk össze kevés Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres fűszerolajjal és pár csepp citrommal. Sózzuk finoman. 
  8. Tálaljuk a baconbe csavart csirkemájat sült paradicsommal és a salátával. 


Elkészítési tipp

Kevésbé forog el a saslik pálcán a baconos tekercs, ha kettő pálcát tűzünk bele. Nem szükséges sózni külön a májat, a füstölt bacon szalonna elég sós. Akár grill fokozattal rendelkező sütőben is elkészíthető.