Nyári kalács baracklekvárral

Ha nyári reggeli, akkor barack lekvár :) Kalács, Vénusz és lekvár. Nem kell több a boldogsághoz. 

Elő- és elkészítési idő

140 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

1050 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Kezdjük a lekvárral: csírátlanítsuk a lekvár tárolásásra tervezett üvegeket mikrohullámú sütőben, vagy sütőben. Mossuk meg alaposan a sárgabarackot, magozzuk ki és vágjuk félbe-negyedbe. Tegyük nagy fazékba, adjuk hozzá a cukrot, majd kezdjük el alacsony lángon főzni.  
  2. Főzzük 60-80 percet, gyakran kavarva. Ha elkészült, töltsük a befőttes üvegekbe, zárjuk be celofánnal majd a fémtetővel, és fordítsuk meg az üvegeket. Bugyoláljuk be törölközővel vagy pléddel, és hagyjuk lassan kihűlni. 
  3. Morzsoljuk el az élesztőt a tejben és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.  
  4. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a lisztet a Vénusz Sütőmargarinnal, cukorral, csipet sóval, az élesztős tejjel és a tojással. Dagasszunk puha tésztát belőle, majd fedjük le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk megkelni 60 perc alatt.  
  5. Ha a tészta megkelt, vágjuk 4 egyenlő részre és sodorjunk hosszú rudakat belőle. Belisztezett felületen fogjuk össze a 4 tészta rúd egyik végét, majd fonjuk össze. Fonás után igazgassuk meg kicsit, fedjük újra le a tiszta konyharuhával és kelesszük további 35-40 percet. 
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  7. Verjük fel a tojás sárgáját 1-2 kanálnyi tejjel, és kenjük le alaposan a megkelt kalács oldalát-tetejét. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre 35-40 perc alatt, amíg aranybarna lesz. Ha elkészült, hagyjuk hűlni! 
  8. Tálaljuk a kalácsunkat Vénusz+ Valódi Vajas Kenőmargarinnal és a házi baracklekvárunkkal! 

Elkészítési tipp

Botmixerrel pürésíthetjük is a lekvárt miután összeesett már a barack, így hamarabb el tud készülni. Szebb marad a színe a lekvárnak, ha pár csepp citromlevet adunk a barackhoz. Tegyünk egy tepsiben kevés vizet a sütés közben a sütőbe, jót tesz a tésztának a gőz képződése.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

912 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Nyári kalács baracklekvárral

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Kezdjük a lekvárral: csírátlanítsuk a lekvár tárolásásra tervezett üvegeket mikrohullámú sütőben, vagy sütőben. Mossuk meg alaposan a sárgabarackot, magozzuk ki és vágjuk félbe-negyedbe. Tegyük nagy fazékba, adjuk hozzá a cukrot, majd kezdjük el alacsony lángon főzni.  
  2. Főzzük 60-80 percet, gyakran kavarva. Ha elkészült, töltsük a befőttes üvegekbe, zárjuk be celofánnal majd a fémtetővel, és fordítsuk meg az üvegeket. Bugyoláljuk be törölközővel vagy pléddel, és hagyjuk lassan kihűlni. 
  3. Morzsoljuk el az élesztőt a tejben és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.  
  4. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a lisztet a Vénusz Sütőmargarinnal, cukorral, csipet sóval, az élesztős tejjel és a tojással. Dagasszunk puha tésztát belőle, majd fedjük le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk megkelni 60 perc alatt.  
  5. Ha a tészta megkelt, vágjuk 4 egyenlő részre és sodorjunk hosszú rudakat belőle. Belisztezett felületen fogjuk össze a 4 tészta rúd egyik végét, majd fonjuk össze. Fonás után igazgassuk meg kicsit, fedjük újra le a tiszta konyharuhával és kelesszük további 35-40 percet. 
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  7. Verjük fel a tojás sárgáját 1-2 kanálnyi tejjel, és kenjük le alaposan a megkelt kalács oldalát-tetejét. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre 35-40 perc alatt, amíg aranybarna lesz. Ha elkészült, hagyjuk hűlni! 
  8. Tálaljuk a kalácsunkat Vénusz+ Valódi Vajas Kenőmargarinnal és a házi baracklekvárunkkal! 

Elkészítési tipp

Botmixerrel pürésíthetjük is a lekvárt miután összeesett már a barack, így hamarabb el tud készülni. Szebb marad a színe a lekvárnak, ha pár csepp citromlevet adunk a barackhoz. Tegyünk egy tepsiben kevés vizet a sütés közben a sütőbe, jót tesz a tésztának a gőz képződése.