Pasta Burrata

Szuper egyszerű tészta, ami krémes, paradicsomos és nem lehet megunni. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

970

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

2-3 ek Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj 

400 g durum száraztészta (gnocchi, rigatoni, pipe rigate) 

1 üveg Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Szárított paradicsommal és vörös áfonyával 

1 fej hagyma 

300 g koktélparadicsom 

3 dl tejszín 

80 g parmezán 

friss bazsalikom 

4 db burrata sajt 

só, bors 

Elkészítés

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet, majd főzzük benne készre a tésztát a csomagoláson jelölt idő alatt. Ha elkészült, szűrjük le. 
  2. Hevítsünk Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat nagy, magas falú serpenyőben. Adjunk hozzá hagymát, majd ha üvegesedik, a negyedbe vágott koktélparadicsomokat is. Kanalazzuk hozzá a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet is, majd pirítsuk át 2-3 perc alatt.  
  3. Öntsük fel tejszínnel, forraljuk össze, majd forgassuk a szószba a tésztát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 
  4. Keverjünk reszelt parmezánt a tésztához és süssük készre további pár perc alatt. Tálaljuk friss bazsalikommal és személyenként egy-egy burrata sajttal. 

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Szárított paradicsommal és vörös áfonyával

Az új szárított paradicsomos és vörös áfonyás Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel az év bármely fogását nyári ízekbe öltöztetheted! Termékünk 100%-ban növényi alapú, emellett élelmirost-forrás, illetve mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől is mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

914 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pasta Burrata

Hozzávalók

2-3 ek Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj 

400 g durum száraztészta (gnocchi, rigatoni, pipe rigate) 

1 üveg Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Szárított paradicsommal és vörös áfonyával 

1 fej hagyma 

300 g koktélparadicsom 

3 dl tejszín 

80 g parmezán 

friss bazsalikom 

4 db burrata sajt 

só, bors 

Elkészítés

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű, enyhén sózott vizet, majd főzzük benne készre a tésztát a csomagoláson jelölt idő alatt. Ha elkészült, szűrjük le. 
  2. Hevítsünk Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat nagy, magas falú serpenyőben. Adjunk hozzá hagymát, majd ha üvegesedik, a negyedbe vágott koktélparadicsomokat is. Kanalazzuk hozzá a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet is, majd pirítsuk át 2-3 perc alatt.  
  3. Öntsük fel tejszínnel, forraljuk össze, majd forgassuk a szószba a tésztát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 
  4. Keverjünk reszelt parmezánt a tésztához és süssük készre további pár perc alatt. Tálaljuk friss bazsalikommal és személyenként egy-egy burrata sajttal. 

Vénusz tipp

Használjunk rövid, bordás felületű tésztát amin jól megtapad a szósz! Bele is olvaszthatjuk a burrata sajtot a szószba, amikor a tésztával forgatjuk össze. Őrölt chili pehellyel még finomabb!