Csirke souvlaki tzatzikivel

A csirke kockák citromos fűszerolajban pihenve, majd grillezve kapnak egy gazdag, füstös ízt, amit a friss, zöldfűszeres tzatziki tesz teljessé. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 + 25 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

710

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 800 g csirke felsőcomb filé 
  • 1 tk só 
  • 1 tk egész kömény 
  • 1 kk római kömény 
  • 1 kk őrölt fahéj 
  • 1 kk füstölt paprika 
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve 
  • 2 ek Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolaj 
  • friss kakukkfű 

  • 3 kigyóuborka 
  • 400 g görög joghurt 
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve 
  • só, bors 
  • friss kapor, kakukkfű 
  • lilahagyma 
  • 4 db pita 

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a csirkecomb filét, távolítsuk el a csont vagy ín maradványokat, majd kockázzuk fel 4-5 centiméteres kockákra. Tegyük nagy keverőedénybe, és keverjük hozzá a sót, római köményt, köményt, füstölt paprikát, fahéjat, reszelt fokhagymát és a 2 ek Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajat. Morzsoljunk rá friss kakukkfüvet, forgassuk össze, majd hagyjuk a pácban 4-12 órát pihenni. 
  2. Ha letelt az idő, húzzuk nyársra a csirkecomb kockákat. 
  3. Mossuk meg az uborkákat és reszeljük le apróra. Tegyük fél órára tésztaszűrőbe, hogy lecsepegjen a leve, majd nyomkodjuk is ki teljesen. Keverjük össze a krémes görög joghurttal, reszelt fokhagymával és a 2 ek Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajjal. Hintsük meg friss kakukkfűvel, kevés kaporral, sózzuk ízlés szerint! 
  4. Készítsük elő a kerti grillt, hogy a sütéshez megfelelő parázs legyen. Helyezzük a grillrácsra a nyársakat, majd gyakran forgatva, 10-12 perc alatt süssük készre a souvlakit. 
  5. Tálaljuk vékonyra szelt lilahagymával, pitával, és a krémes tzatzikivel! 

Elkészítési tipp

Sütőben is süthetjük a souvlakit, de azért faszén fölött sütve finomabb lesz! Bárány combból is elkészíthetjük. Ha este sütünk, célszerű reggel előkészülni a bepácolt húsokkal.

Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj citromos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

914 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Csirke souvlaki tzatzikivel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a csirkecomb filét, távolítsuk el a csont vagy ín maradványokat, majd kockázzuk fel 4-5 centiméteres kockákra. Tegyük nagy keverőedénybe, és keverjük hozzá a sót, római köményt, köményt, füstölt paprikát, fahéjat, reszelt fokhagymát és a 2 ek Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajat. Morzsoljunk rá friss kakukkfüvet, forgassuk össze, majd hagyjuk a pácban 4-12 órát pihenni. 
  2. Ha letelt az idő, húzzuk nyársra a csirkecomb kockákat. 
  3. Mossuk meg az uborkákat és reszeljük le apróra. Tegyük fél órára tésztaszűrőbe, hogy lecsepegjen a leve, majd nyomkodjuk is ki teljesen. Keverjük össze a krémes görög joghurttal, reszelt fokhagymával és a 2 ek Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajjal. Hintsük meg friss kakukkfűvel, kevés kaporral, sózzuk ízlés szerint! 
  4. Készítsük elő a kerti grillt, hogy a sütéshez megfelelő parázs legyen. Helyezzük a grillrácsra a nyársakat, majd gyakran forgatva, 10-12 perc alatt süssük készre a souvlakit. 
  5. Tálaljuk vékonyra szelt lilahagymával, pitával, és a krémes tzatzikivel! 

Elkészítési tipp

Sütőben is süthetjük a souvlakit, de azért faszén fölött sütve finomabb lesz! Bárány combból is elkészíthetjük. Ha este sütünk, célszerű reggel előkészülni a bepácolt húsokkal.