"Mi legyen a köret?” Natúr csirke gyömbéres répával

A tavaszi friss sárgarépa – rendszeresen fogyasztva – jótékony hatással van a vér koleszterinszintjére, immunerősítő és tele van beta karotinnal, melyet szervezetünk A vitaminná alakít. Fogyasszuk frissen, ne csak a levesbe főzzük, mert nagyon jó köret vagy saláta. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~518 kCal / adag

Allergének

Szezámmag

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 80 dkg sárgarépa
  • 3 cm gyömbér
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 ek szezámmag
  • frissen őrölt bors
  • fél citrom facsart leve
  • 1+1 ek Vénusz Cardio

Elkészítés

  1. Két serpenyőt készítsünk elő.
  2. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és vékonyan bekenjük a szeleteket olajjal, majd előmelegített serpenyőben minden oldalát erős lángon körbepirítjuk. Ezt követően alacsony lángon lefedve sütjük még 10 percig a csirkéket.
  3. A sárgarépát megmossuk és megtisztítjuk. Ha nagyon vastag hosszában félbe vágjuk.
  4. 1 ek margarint felolvasztunk, a reszelt gyömbért megillatosítjuk rajta, hozzáadjuk a répát, aláöntjük a bort és lefedve pároljuk a répát. Amikor puha, megszórjuk szezámmaggal, sóval, borssal és a citromlével és még 5 percig sütjük/pirítjuk.


Elkészítési tipp

Ízesíthetjük a répát curry fűszerkeverékkel is.

Önthetünk alá kevés kókusztejet, ebben is párolhatjuk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Mi legyen a köret?” Natúr csirke gyömbéres répával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két serpenyőt készítsünk elő.
  2. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és vékonyan bekenjük a szeleteket olajjal, majd előmelegített serpenyőben minden oldalát erős lángon körbepirítjuk. Ezt követően alacsony lángon lefedve sütjük még 10 percig a csirkéket.
  3. A sárgarépát megmossuk és megtisztítjuk. Ha nagyon vastag hosszában félbe vágjuk.
  4. 1 ek margarint felolvasztunk, a reszelt gyömbért megillatosítjuk rajta, hozzáadjuk a répát, aláöntjük a bort és lefedve pároljuk a répát. Amikor puha, megszórjuk szezámmaggal, sóval, borssal és a citromlével és még 5 percig sütjük/pirítjuk.



Elkészítési tipp

Ízesíthetjük a répát curry fűszerkeverékkel is.

Önthetünk alá kevés kókusztejet, ebben is párolhatjuk.

Vénusz tipp

A Vénusz Cardioban lévő növényi szterinek csökkentik a vér koleszterinszintjét rendszeres fogyasztás mellett, kiegyensúlyozott és változatos étrendbe illesztve.