Diós-sajtkrémes cupcake

A szeptemberben az egyik legjobb dolog a dió. Ezúttal krémes cupcake készült belőle.

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 cupcake

Kalória

455

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Nagy keverőedényben keverjük krémesre a Vénusz Sütőmargarint a porcukorral. További keverés mellett egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük a sűrű krémhez a joghurtot, a fél citrom levét, majd a vaníliarúd kikapart magjait is. 

3. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, majd a darált diót is, és keverjük egyneművé.

4. Béleljünk muffin formát cupcake sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a sűrű tésztát. Tegyük az előmelegített sütőbe és 20-26 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni.

5. Nagy keverőedényben keverjük krémesre a mascarponét a Vénusz Klasszik Kenőmargarinnal és a porcukorral. Facsarjuk bele egy fél citrom levét is. Töltsük habzsákba és felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.

6. Ha a cupcake kihűlt, nyomjunk mindegyikre a habzsák segítségével a mascarponés krémből, majd fél diókkal fejezzük be a cupcake díszítését.

Elkészítési tipp

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a tészta: szúrjunk bele tűt vagy fogpiszkálót, és ha nem ragad már rá a tészta, akkor elkészült. Mogyoróval is kipróbálhatjuk! Süssük elő sütőben a diót 5-8 perc alatt, mélyebb és finomabb lesz az íze!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

916 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Diós-sajtkrémes cupcake

Hozzávalók

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Nagy keverőedényben keverjük krémesre a Vénusz Sütőmargarint a porcukorral. További keverés mellett egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük a sűrű krémhez a joghurtot, a fél citrom levét, majd a vaníliarúd kikapart magjait is. 

3. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, majd a darált diót is, és keverjük egyneművé.

4. Béleljünk muffin formát cupcake sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a sűrű tésztát. Tegyük az előmelegített sütőbe és 20-26 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni.

5. Nagy keverőedényben keverjük krémesre a mascarponét a Vénusz Klasszik Kenőmargarinnal és a porcukorral. Facsarjuk bele egy fél citrom levét is. Töltsük habzsákba és felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.

6. Ha a cupcake kihűlt, nyomjunk mindegyikre a habzsák segítségével a mascarponés krémből, majd fél diókkal fejezzük be a cupcake díszítését.


Elkészítési tipp

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a tészta: szúrjunk bele tűt vagy fogpiszkálót, és ha nem ragad már rá a tészta, akkor elkészült. Mogyoróval is kipróbálhatjuk! Süssük elő sütőben a diót 5-8 perc alatt, mélyebb és finomabb lesz az íze!