918 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Ha nem tudsz elszakadni a nyártól, akkor érdemes még egy klasszikusba csempészni a koviubit! Rántott sajtba csomagolva elképesztően jó!
20 + 20 perc
közepes
4 fő
580
1. Vágjuk fel a cheddar sajtot és a kovászos uborkát hosszában, 1-1,5 cm vastag szeletekre.
2. Fogpiszkáló segítségével átlósan tűzzünk össze 2 szelet sajt közé egy kovászos uborka szeletet.
3. Forgassuk meg lisztben az uborkás sajtokat.
4. Mártsuk a felvert tojásba a belisztezett szeleteket, majd forgassuk meg a panko morzsában is. Mártsuk újra a tojásba, majd újra a panko morzsába, hogy egyenletes dupla panírt kapjunk.
5. Hevítsünk Vénusz Sütőolajat magas falú fazékban. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a panírozott uborkás sajtokat, majd gyakran forgatva, 1-2 perc alatt süssük aranybarnára. Ha elkészült, papírtörlőn hagyjuk lecsepegni.
6. Keverjük krémesre a tejfölt a vékony karikákra vágott újhagymával.
7. Tálaljuk forrón a kovászos uborkával töltött sajtrudakat!
Keverjünk a tejfölbe apróra vágott kovászos uborkát, vagy akár kapribogyót. Apró darab panko morzsával ellenőrizhetjük, hogy az olaj elég forró (170-180 fok) a sütéshez: ha beleejtjük és pezsegni kezd, de szép lassan kezd pirulni, akkor lesz jó. Ha még nem pezseg, akkor nem elég forró, ha gyorsan feketedik, akkor pedig túl forró az olaj. Sütés után ne felejtsük eltávolítani a rögzítéshez felhasznált fogpiszkálókat!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TOVÁBBI RECEPTEK |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
918 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció