Koviubis rántott sajtrudak tejföllel

Ha nem tudsz elszakadni a nyártól, akkor érdemes még egy klasszikusba csempészni a koviubit! Rántott sajtba csomagolva elképesztően jó! 

Elő- és elkészítési idő

20 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

580

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g cheddar sajt
  • 120 g kovászos uborka
  • 100 g liszt
  • 3 tojás
  • 120 g panko morzsa
  • 4 dl Vénusz Sütőolaj

  • 3 dl tejföl
  • 3-4 szál újhagyma

Elkészítés

1. Vágjuk fel a cheddar sajtot és a kovászos uborkát hosszában, 1-1,5 cm vastag szeletekre.

2. Fogpiszkáló segítségével átlósan tűzzünk össze 2 szelet sajt közé egy kovászos uborka szeletet.

3. Forgassuk meg lisztben az uborkás sajtokat.

4. Mártsuk a felvert tojásba a belisztezett szeleteket, majd forgassuk meg a panko morzsában is. Mártsuk újra a tojásba, majd újra a panko morzsába, hogy egyenletes dupla panírt kapjunk.

5. Hevítsünk Vénusz Sütőolajat magas falú fazékban. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a panírozott uborkás sajtokat, majd gyakran forgatva, 1-2 perc alatt süssük aranybarnára. Ha elkészült, papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. 

6. Keverjük krémesre a tejfölt a vékony karikákra vágott újhagymával.

7. Tálaljuk forrón a kovászos uborkával töltött sajtrudakat!

Elkészítési tipp

Keverjünk a tejfölbe apróra vágott kovászos uborkát, vagy akár kapribogyót. Apró darab panko morzsával ellenőrizhetjük, hogy az olaj elég forró (170-180 fok) a sütéshez: ha beleejtjük és pezsegni kezd, de szép lassan kezd pirulni, akkor lesz jó. Ha még nem pezseg, akkor nem elég forró, ha gyorsan feketedik, akkor pedig túl forró az olaj. Sütés után ne felejtsük eltávolítani a rögzítéshez felhasznált fogpiszkálókat!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

918 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Koviubis rántott sajtrudak tejföllel

Hozzávalók


Elkészítés

1. Vágjuk fel a cheddar sajtot és a kovászos uborkát hosszában, 1-1,5 cm vastag szeletekre.

2. Fogpiszkáló segítségével átlósan tűzzünk össze 2 szelet sajt közé egy kovászos uborka szeletet.

3. Forgassuk meg lisztben az uborkás sajtokat.

4. Mártsuk a felvert tojásba a belisztezett szeleteket, majd forgassuk meg a panko morzsában is. Mártsuk újra a tojásba, majd újra a panko morzsába, hogy egyenletes dupla panírt kapjunk.

5. Hevítsünk Vénusz Sütőolajat magas falú fazékban. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a panírozott uborkás sajtokat, majd gyakran forgatva, 1-2 perc alatt süssük aranybarnára. Ha elkészült, papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. 

6. Keverjük krémesre a tejfölt a vékony karikákra vágott újhagymával.

7. Tálaljuk forrón a kovászos uborkával töltött sajtrudakat!


Elkészítési tipp

Keverjünk a tejfölbe apróra vágott kovászos uborkát, vagy akár kapribogyót. Apró darab panko morzsával ellenőrizhetjük, hogy az olaj elég forró (170-180 fok) a sütéshez: ha beleejtjük és pezsegni kezd, de szép lassan kezd pirulni, akkor lesz jó. Ha még nem pezseg, akkor nem elég forró, ha gyorsan feketedik, akkor pedig túl forró az olaj. Sütés után ne felejtsük eltávolítani a rögzítéshez felhasznált fogpiszkálókat!