Tejszínes céklakrémleves


Elő- és elkészítési idő

10 + 50

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

640

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz Omega étolaj
  • 3 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb cékla
  • 5 dl tejszín
  • 1 l zöldség alaplé (vagy víz)
  • 100 g tejföl
  • 1 gránátalma
  • friss kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsünk magas falú fazékban Vénusz Omega étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig, amíg színt kap.
  2. Adjuk hozzá a centis kockákra vágott, meghámozott céklát, majd néha keverve pároljuk 3-5 percig. Sózzuk. 
  3. Adjuk hozzá a zöldség alaplevet (vagy vizet), majd fedő alatt főzzük puhára 15-20 perc alatt. Ha megpuhult a cékla, botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. 
  4. Forraljuk újra a levest, közben adjuk hozzá a tejszínt. Ha szükséges, sózzuk újra! Miután felforrt, kész is a leves.
  5. Tálaljuk forrón a céklakrémlevest krémesre kevert tejföllel, pár levél friss kakukkfűvel és gránátalma magokkal.

Elkészítési tipp

Célszerű a céklát folyó víz alatt meghámozni. A gránátalmát is, mert sok vörös levet fröcsköl felhasználás közben! Vágjuk ketté, majd engedjünk vizet egy nagyobb salátás tálba és szedjük ki a gyümölcs magjait a víz alatt. Kakukkfű helyett zsályával is nagyon finom.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

919 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tejszínes céklakrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk magas falú fazékban Vénusz Omega étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig, amíg színt kap.
  2. Adjuk hozzá a centis kockákra vágott, meghámozott céklát, majd néha keverve pároljuk 3-5 percig. Sózzuk. 
  3. Adjuk hozzá a zöldség alaplevet (vagy vizet), majd fedő alatt főzzük puhára 15-20 perc alatt. Ha megpuhult a cékla, botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. 
  4. Forraljuk újra a levest, közben adjuk hozzá a tejszínt. Ha szükséges, sózzuk újra! Miután felforrt, kész is a leves.
  5. Tálaljuk forrón a céklakrémlevest krémesre kevert tejföllel, pár levél friss kakukkfűvel és gránátalma magokkal.


Elkészítési tipp

Célszerű a céklát folyó víz alatt meghámozni. A gránátalmát is, mert sok vörös levet fröcsköl felhasználás közben! Vágjuk ketté, majd engedjünk vizet egy nagyobb salátás tálba és szedjük ki a gyümölcs magjait a víz alatt. Kakukkfű helyett zsályával is nagyon finom.