Zöldségkrémes rakott kel

Szaftos, zöldséges, húsos. Az egytálételek legjavát belefőztük ebbe a késő őszi rakott kelbe!  

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 + 25 + 50

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

690

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szedjük leveleire a kelkáposztát, majd tegyük forrásban lévő vízbe a leveleket és főzzük 3-4 percig, amíg elvesztik a tartásukat. Szűrjük le, csepegtessük le alaposan. 
  2. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. Adjuk hozzá a rizst, sózzuk finoman, majd öntsük fel a forrásban lévő vízzel. Fedjük le és a legalacsonyabb fokozaton főzzük készre 25 perc alatt. 
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  4. Nagy serpenyőben hevítsünk Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. Ha elég forró, pár perc alatt pirítsuk le az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a darált húst is, az őrölt köményt és a fűszerpaprikát, majd nagy lángon pirítsuk készre 7-10 perc alatt.  
  5. Keverjük össze a darált húst a rizzsel és a grillezett cukkinis Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel. 
  6. Kenjünk meg kevés Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal egy hőálló tálat. Béleljük ki a tál alját kelkáposzta levelekkel, erre terítsünk egy réteg rizses darált húst, majd locsoljuk meg tejföllel. Folytassuk újra kelkáposztával, zöldségkrémes húsos rizzsel, tejföllel. Végül fejezzük be egy réteg kelkáposztával és tejföllel. Hintsük meg a tetejét zsemlemorzsával és tegyük az előmelegített sütőbe.  
  7. 40-45 perc alatt süssük készre. 
  8. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel. 

Elkészítési tipp

Használjunk panko morzsát a rakott kel tetejére.  Sütés után hagyjuk pihenni a rakott kelt 10 percig, könnyebben tudjuk majd szeletelni.  A kelkáposztából terítsünk mindig dupla réteget. 

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Grillezett cukkinivel és curryvel

A grillezett cukkinis és currys Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel az egzotikusabb ízek szerelmeseinek szeretnénk a kedvében járni. Termékünk amellett, hogy mentes mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől, 100% növényi alapú és élelmirost-forrás is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

922 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Zöldségkrémes rakott kel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szedjük leveleire a kelkáposztát, majd tegyük forrásban lévő vízbe a leveleket és főzzük 3-4 percig, amíg elvesztik a tartásukat. Szűrjük le, csepegtessük le alaposan. 
  2. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. Adjuk hozzá a rizst, sózzuk finoman, majd öntsük fel a forrásban lévő vízzel. Fedjük le és a legalacsonyabb fokozaton főzzük készre 25 perc alatt. 
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  4. Nagy serpenyőben hevítsünk Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. Ha elég forró, pár perc alatt pirítsuk le az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a darált húst is, az őrölt köményt és a fűszerpaprikát, majd nagy lángon pirítsuk készre 7-10 perc alatt.  
  5. Keverjük össze a darált húst a rizzsel és a grillezett cukkinis Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel. 
  6. Kenjünk meg kevés Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal egy hőálló tálat. Béleljük ki a tál alját kelkáposzta levelekkel, erre terítsünk egy réteg rizses darált húst, majd locsoljuk meg tejföllel. Folytassuk újra kelkáposztával, zöldségkrémes húsos rizzsel, tejföllel. Végül fejezzük be egy réteg kelkáposztával és tejföllel. Hintsük meg a tetejét zsemlemorzsával és tegyük az előmelegített sütőbe.  
  7. 40-45 perc alatt süssük készre. 
  8. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel. 

Elkészítési tipp

Használjunk panko morzsát a rakott kel tetejére.  Sütés után hagyjuk pihenni a rakott kelt 10 percig, könnyebben tudjuk majd szeletelni.  A kelkáposztából terítsünk mindig dupla réteget.