Kacsamájkrém lilahagymával és pirított bagettel

Annyira krémes ez a májkrém, hogy az első pirítóst tuti követi majd még egy és még egy. Turbózzuk fel sok zöldséggel és szuper vitamin és vasforrás is egyben! 

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

320

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a pecsenye kacsamájat és vágjuk 3-4 cm-es darabokra. Nagy serpenyőben hevítsünk kevés Vénusz étolajat, majd ha elég forró, adjuk hozzá a májat. Keverjük hozzá a felaprított fokhagymát, a friss majorannát, rozmaringot, és pirítsuk készre nagy lángon, 8-10 perc alatt. Sózzuk finoman. 
  2. Botmixerrel pürésítsük krémesre a sült kacsamájat a Vénusz Klasszik Kenőmargarinnal. Ha szükséges, sózzuk újra! Tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára, amíg megdermed. 
  3. Vágjuk szeletekre a bagettet, majd pirítsuk aranybarnára. Kenjük meg vastagon kacsamájkrémmel, majd halmozzunk rá vékonyra szelt lilahagymát. 

Elkészítési tipp

Áztassuk tejbe a feldarabolt kacsamájat 3-4 órára, puhább lesz a sütés után!  Friss zsályát is keverhetünk bele.  Csirkemájból is elkészíthetjük. 

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

923 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kacsamájkrém lilahagymával és pirított bagettel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a pecsenye kacsamájat és vágjuk 3-4 cm-es darabokra. Nagy serpenyőben hevítsünk kevés Vénusz étolajat, majd ha elég forró, adjuk hozzá a májat. Keverjük hozzá a felaprított fokhagymát, a friss majorannát, rozmaringot, és pirítsuk készre nagy lángon, 8-10 perc alatt. Sózzuk finoman. 
  2. Botmixerrel pürésítsük krémesre a sült kacsamájat a Vénusz Klasszik Kenőmargarinnal. Ha szükséges, sózzuk újra! Tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára, amíg megdermed. 
  3. Vágjuk szeletekre a bagettet, majd pirítsuk aranybarnára. Kenjük meg vastagon kacsamájkrémmel, majd halmozzunk rá vékonyra szelt lilahagymát. 

Elkészítési tipp

Áztassuk tejbe a feldarabolt kacsamájat 3-4 órára, puhább lesz a sütés után!  Friss zsályát is keverhetünk bele.  Csirkemájból is elkészíthetjük.