„Zöld út az egészséghez” Brokkolikrémleves magvakkal

A brokkoli C, K és B vitaminban is gazdag, így nem csak finom, hanem segít formába hozni szervezetünket egy fárasztó nap után.

Elő- és elkészítési idő

5 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~104 kCal / adag

Allergének

Diófélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg brokkoli
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6
  • 1 vöröshagyma
  • 1 l alaplé  vagy víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mandula
  • 1 marék napraforgó mag
  • 1 citrom facsart leve

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. 
  2. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A végén ráreszeljük a fokhagymát.
  3. A brokkolirózsákat leszedjük a tönkről, a tönk szárvégét levágjuk, a tönköt felaprítjuk.
  4. A hagymához adjuk a brokkolit, felöntjük az alaplével/vízzel és puhára főzzük. Ne főzzük túl, mert színét veszti.
  5. A levest összeturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével.
  6. A mandulát és a napraforgó magot száraz serpenyőben megpirítjuk és a levessel tálaljuk.


Elkészítési tipp

Brokkoli helyett készíthetjük azonos módon karfiolból is.

Turmixolhatunk bele egy csokor petrezselymet is, így még élénkebb színe lesz a levesünknek.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Zöld út az egészséghez” Brokkolikrémleves magvakkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. 
  2. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A végén ráreszeljük a fokhagymát.
  3. A brokkolirózsákat leszedjük a tönkről, a tönk szárvégét levágjuk, a tönköt felaprítjuk.
  4. A hagymához adjuk a brokkolit, felöntjük az alaplével/vízzel és puhára főzzük. Ne főzzük túl, mert színét veszti.
  5. A levest összeturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével.
  6. A mandulát és a napraforgó magot száraz serpenyőben megpirítjuk és a levessel tálaljuk.



Elkészítési tipp

Brokkoli helyett készíthetjük azonos módon karfiolból is.

Turmixolhatunk bele egy csokor petrezselymet is, így még élénkebb színe lesz a levesünknek.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 használata azért is előnyös, mert segít a normál vérkoleszterinszint fenntartásában, omega 3&6 tartalmának köszönhetően.