„Zöld út az egészséghez” Brokkolikrémleves magvakkal

A brokkoli C, K és B vitaminban is gazdag, így nem csak finom, hanem segít formába hozni szervezetünket egy fárasztó nap után.

Elő- és elkészítési idő

5 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~104 kCal / adag

Allergének

Diófélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg brokkoli
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6
  • 1 vöröshagyma
  • 1 l alaplé  vagy víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mandula
  • 1 marék napraforgó mag
  • 1 citrom facsart leve

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. 
  2. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A végén ráreszeljük a fokhagymát.
  3. A brokkolirózsákat leszedjük a tönkről, a tönk szárvégét levágjuk, a tönköt felaprítjuk.
  4. A hagymához adjuk a brokkolit, felöntjük az alaplével/vízzel és puhára főzzük. Ne főzzük túl, mert színét veszti.
  5. A levest összeturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével.
  6. A mandulát és a napraforgó magot száraz serpenyőben megpirítjuk és a levessel tálaljuk.


Elkészítési tipp

Brokkoli helyett készíthetjük azonos módon karfiolból is.

Turmixolhatunk bele egy csokor petrezselymet is, így még élénkebb színe lesz a levesünknek.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Zöld út az egészséghez” Brokkolikrémleves magvakkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. 
  2. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A végén ráreszeljük a fokhagymát.
  3. A brokkolirózsákat leszedjük a tönkről, a tönk szárvégét levágjuk, a tönköt felaprítjuk.
  4. A hagymához adjuk a brokkolit, felöntjük az alaplével/vízzel és puhára főzzük. Ne főzzük túl, mert színét veszti.
  5. A levest összeturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével.
  6. A mandulát és a napraforgó magot száraz serpenyőben megpirítjuk és a levessel tálaljuk.



Elkészítési tipp

Brokkoli helyett készíthetjük azonos módon karfiolból is.

Turmixolhatunk bele egy csokor petrezselymet is, így még élénkebb színe lesz a levesünknek.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 használata azért is előnyös, mert segít a normál vérkoleszterinszint fenntartásában, omega 3&6 tartalmának köszönhetően.