Mandulás sajttorta szelet

Egy egész tepsivel készíthetsz belőle, így nem kell azon versenyezni, hogy kié lesz az utolsó tortaszelet a 8-ból.

Elő- és elkészítési idő

15 + 70 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12-18 fő

Kalória

670

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 350 g zabkeksz 
  • 200 g Vénusz Natúr Sütőmargarin 
  • 70 g szeletelt mandula 

  • 750 g mascarpone 
  • 500 g ricotta 
  • 700 g sűrített tej (cukrozott) 
  • 3 tojás 
  • 2 citrom lereszelt héja (kezeletlen) 
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai 
  • 1 tk só 
  • 200 g süthető csokipasztilla 
  • 100 g szeletelt mandula 
  • 100 g kókuszchips  

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. 
  2. Konyhai aprítógépben zúzzuk össze a kekszet a szeletelt mandulával, majd keverjük hozzá a felolvasztott Vénusz Natúr Sütőmargarint.  
  3. Keverjük krémesre a mascarponét a ricottával, a tojásokkal és a citrom lereszelt héjával. További keverés mellett adjuk hozzá a vaníliát, a sót, majd a cukrozott sűrített tejet is. 
  4. Terítsük el sütőpapírral bélelt lapos tepsi aljában egyenletesen a kekszes morzsalékot, majd ütögessük is le, hogy tömörebb legyen. Öntsük rá a híg mascarponés krémet. Hintsük meg a csokipasztillával, a szeletelt mandulával és a kókuszchipsszel, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 50-60 perc alatt süssük készre.  
  5. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felszeleteljük! Legalább 2-3 órát, de még jobb, ha másnapig hűtőben pihentetjük. 

Elkészítési tipp

Cukor nélküli sűrített tejjel is elkészíthetjük, ebben az esetben keverjünk a krémhez 280 g cukrot.  Süssük alsó sütéssel!  Tehetünk a sütőbe egy tálca vizet is, a gőz miatt lágyabb lesz a krémes réteg. 

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

927 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Mandulás sajttorta szelet

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. 
  2. Konyhai aprítógépben zúzzuk össze a kekszet a szeletelt mandulával, majd keverjük hozzá a felolvasztott Vénusz Natúr Sütőmargarint.  
  3. Keverjük krémesre a mascarponét a ricottával, a tojásokkal és a citrom lereszelt héjával. További keverés mellett adjuk hozzá a vaníliát, a sót, majd a cukrozott sűrített tejet is. 
  4. Terítsük el sütőpapírral bélelt lapos tepsi aljában egyenletesen a kekszes morzsalékot, majd ütögessük is le, hogy tömörebb legyen. Öntsük rá a híg mascarponés krémet. Hintsük meg a csokipasztillával, a szeletelt mandulával és a kókuszchipsszel, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 50-60 perc alatt süssük készre.  
  5. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felszeleteljük! Legalább 2-3 órát, de még jobb, ha másnapig hűtőben pihentetjük. 

Elkészítési tipp

Cukor nélküli sűrített tejjel is elkészíthetjük, ebben az esetben keverjünk a krémhez 280 g cukrot.  Süssük alsó sütéssel!  Tehetünk a sütőbe egy tálca vizet is, a gőz miatt lágyabb lesz a krémes réteg.