Zöldségkrémes csavart-ropogós 

Egyszerű, de nagyszerű és akár 4 ízben is ripsz-ropsz elkészítheted ezeket a zöldségkrémes csavartakat! 

Elő- és elkészítési idő

40 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12-16 fő

Kalória

510 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  2. Keverjük össze a lisztet a sóval, tojással, a feldarabolt Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, tejföllel, reszelt cheddar sajttal, majd konyhai robotgéppel vagy kézzel gyúrjunk tésztát belőle. 
  3. Vágjuk 4 részre a tésztát. 
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki az elsőt 3-4 mm vékonyra, kenjük meg szárított paradicsomos Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel a felét, majd hajtsuk rá a tészta másik felét is. Fogazott tésztavágóval vágjuk 2 cm vastag csíkokra. Kenjük meg felvert tojással, majd hintsük meg reszelt sajttal. Csavarjuk fel a tésztarudakat, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.  
  5. A tészta következő negyedét kenjük meg csicseriborsós Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel, majd hintsük meg szezámmaggal. 
  6. A tészta harmadik részét grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel kenjük meg, majd hintsük tört földimogyoróval. 
  7. Az utolsó negyedet pedig kenjük meg grillezett cukkinis Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel, majd szórjuk meg lenmaggal.  
  8. Tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.

Elkészítési tipp

Kedvünk szerint variálhatjuk a feltéteket és a szórásokat.  Pihentessük a tésztát 30 percig mielőtt daraboljuk és kinyújtjuk. 

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Csicseriborsóval, borssal és fekete köménnyel

Krémünkben a csicseriborsó borssal és fekete köménnyel való különleges találkozása adja az elkészített ételek lelkét. A termék 100%-ban növényi alapú, ráadásul élelmirost-forrás is egyben, emellett mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

927 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Zöldségkrémes csavart-ropogós 

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  2. Keverjük össze a lisztet a sóval, tojással, a feldarabolt Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, tejföllel, reszelt cheddar sajttal, majd konyhai robotgéppel vagy kézzel gyúrjunk tésztát belőle. 
  3. Vágjuk 4 részre a tésztát. 
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki az elsőt 3-4 mm vékonyra, kenjük meg szárított paradicsomos Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel a felét, majd hajtsuk rá a tészta másik felét is. Fogazott tésztavágóval vágjuk 2 cm vastag csíkokra. Kenjük meg felvert tojással, majd hintsük meg reszelt sajttal. Csavarjuk fel a tésztarudakat, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.  
  5. A tészta következő negyedét kenjük meg csicseriborsós Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel, majd hintsük meg szezámmaggal. 
  6. A tészta harmadik részét grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel kenjük meg, majd hintsük tört földimogyoróval. 
  7. Az utolsó negyedet pedig kenjük meg grillezett cukkinis Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel, majd szórjuk meg lenmaggal.  
  8. Tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.

Elkészítési tipp

Kedvünk szerint variálhatjuk a feltéteket és a szórásokat.  Pihentessük a tésztát 30 percig mielőtt daraboljuk és kinyújtjuk.